Хранителна добавка
Селен 30 таблетки
Хранителна добавка

Селен 30 таблетки

Селенът е хранителна добавка мощен антиоксидант и нужен микроелемент за редица важни процеси в тялото. Микроелементът селен подпомага функциите на щитовидната жлеза, допринася за нормалната сперматогенеза и функциите на имунната система.

0,00 лв
Добави в кошницата
Изчерпано количество.

Недостигът на селен значително намалява антиоксидантната способност на човешкия организъм, което води до предразположеност към проблеми със сърцето, кръвоносните съдове, белите дробове, по-бързо стареене и други дегенеративни промени.

Микроелементът селен подпомага функциите на щитовидната жлеза, допринася за нормалната сперматогенеза и функциите на имунната система.  Приемът на селен оказва положителен ефект върху състоянието на кожата и ноктите. Селенът е силен антиоксидант, който подпомага защитата на клетките от оксидативен стрес.

Клуб-здраве предлага широк асортимент от витамини и минерали за вас и вашето семейство

 

 

 Количество в

 1 табл.

 

% RDA*

Селен (селенова мая)

100,0

 mkg

182

*  препоръчителен дневен прием

Продуктът не е подходящ за деца под 3 години.

Пълен състав: влагозадържащ агент: сорбитол; антислепващи агенти: микрокристална целулоза, силициев диоксид; селенова мая, стабилизатори: карбоксиметилцелулоза, магнезиев стеарат

Свързани статии2

Селенът е микроелемент, който се грижи за неутрализирането на свободните радикали в тялото или казано на достъпен език – той е силен антиоксидант. Липсата му в човешкото тяло често е причина за появата на редица заболявания свързани със сърцето, щитовидната жлеза, нарушена когнитивна функция и много други.

Селенът е микроелемент с макроефект върху здравето на човека. Недостигът на селен значително намалява антиоксидантната способност на човешкия организъм и води до здравословни проблеми със сърцето, кръвоносните съдове, по-бързо стареене и онкологични заболявания.