icon

Хранителни добавки за жени в менопауза

Симптомите при климактериум, често могат да бъдат доста тежки и да окажат значително влияние върху ежедневието Ви. Те могат да започнат месеци или дори години, преди цикъла Ви да спре и да продължат около четири години след това. Горещите вълни и нощните изпотявания са неизбежни, но освен тях са възможни намалено либидо, вагинална сухота и дискомфорт при секс. Те се допълват от лошо настроение и тревожност, както и покачване на теглото, мудност и лоша концентрацията.

За щастие има хранителни добавки за жени в менопауза, които се борят с неприятните симптоми. Съставът на продуктите включва всички витамини, минерали и елементи за облекчаване на климактериум и възстановяване на хормоналния дисбаланс в женското тяло. Продуктите са предназначени и за периода на пременопауза. Действието им е съсредоточено основно върху укрепването на надбъбречните жлези. Те ще продължат да произвеждат прогестерон и естроген, след като яйчниците спрат да функционират.

Натурални продукти за жени в менопауза

Повечето природни средства за контрол на климактериума съдържат растителни съединения, наречени фитоестрогени. Тези естроген-подобни химикали се свързват с естрогенни рецептори върху тъканите, разположени в цялото Ви тяло, за да облекчат менопаузата. Нашите хранителни добавки за жени съдържат билки и микроелементи, които помагат за контролиране на симптомите.

  • Клаций

Калцият е особено важен по време на климактериум, когато намаляването на естрогена прави жените склонни към остеопороза. Жените са пет пъти по-склонни да развият остеопороза, отколкото мъжете. Хранителните добавки с Калций, ще Ви доставят необходимото количество от това вещество, за да са здрави и защитени костите Ви.

Селенът е основен минерал в микроелементите и е доказано, че има дълбок ефект върху имунната система, когнитивната функция, плодовитостта и хормоналния баланс. При климактериум се получава хормонален дисбаланс поради нарушения в щитовидната жлеза. Суплементите с добавен Селен ще се погрижат за нормалния баланс на хормони в тялото Ви.

Добавки за хормонален дисбаланс при менопауза

Хормоналният дисбаланс е виновен за редица нежелани симптоми от умора, наддаване на тегло, сърбеж на кожата до липса на настроение. Хормоните са химикали, произвеждащи се от жлези в ендокринната система и освобождавани в кръвта. Дисбаланс възниква когато има прекалено много или твърде малко хормони. Колебание в нивата на хормоните се наблюдава в различни жизнени етапи, но най-забележимо е през менопаузата.

Използвайте хранителни добавки за жени, които спомагат за хормоналния баланс чрез естествени, билкови съставки. Микроелементите стимулират правилното функциониране на щитовидната жлеза. Продуктите не са лекарствени и не крият риск от странични ефекти. Приемът оказва благоприятно въздействие върху редица процеси в тялото.

Хранителни добавки, облекчаващи менопаузата

Нашите хранителни добавки за жени в менопауза регулират по естествен начин хормоналния дисбаланс и помагат за нормализиране на вегетативния дискомфорт. Те ще Ви избавят от горещите вълни, които Ви обливат и от нощното изпотяване по време на сън. Суплементите подпомагат психическото здраве, за да не бъдете раздразнителна, нервна, неспокойна или да се чувствате уморена.

Тези нехормонални продукти, разработени на природна основа, оказват въздействие върху общото Ви здравословно състояние. Те ще доведат до облекчаване на симптомите на климактериум, породени от ниски нива на женските хормони – естрогени и гестагени.

За още висококачествени продукти от Club-zdrave Wavita, посетете категорията "Семейство".