icon

Хранителни добавки за здрави кости

Здравето на скелетната система е наистина важно, но често се пренебрегва. Твърде често костното здраве не получава вниманието, което заслужава. Повечето хората го пренебрегва докато не започнат да изпитват болки, но тогава вече е прекалено късно. Прима на хранителни добавки за здрави кости е една чудесна възможност за поддържане на дългосрочното им здраве. 

Скелетът Ви придава форма на тялото, произвеждат червени кръвни клетки, съхранява важни минерали, защитава жизненоважни органи и дава възможност за движение и работа. През целия си живот тялото Ви непрекъснато ще разрушава и регенерира костната тъкан. Разбирането и подкрепата на този процес е важно за поддържането на високо качество на живот с напредване на възрастта.

Изграждането и поддържането на здрави кости е важно, независимо от Вашата възраст и пол. Никога не е твърде рано да се подготвите за неизбежното намаляване на костната плътност, което съпътства стареенето. Много фактори влияят върху това, но един важен аспект, върху който трябва да се съсредоточите е набавянето на витамини и минерали. С тях Вие ще се чувствате здрави и силни на всяка възраст.
 

Калций за костите

Както вероятно знаете, костната тъка и зъбите Ви са изградени от значителна част калций. Той всъщност е най-разпространеният минерал в тялото. Той е основна съставна част на почти всички хранителни добавки за здрави кости. Адекватният прием на калций е най-важният фактор за изграждането на силна скелетна система. Той също така помага за мускулните контракции, съсирването на кръвта и предаване на импулси между клетките.

Естественото производство на костна тъкан започва да се забавя около 30-годишна възраст, което може да причини бъдещи проблеми. Редовното приемане на калций помага за изграждане и поддържане на скелета в отлично здраве. Това е великолепна инвестиция в дълголетието и качеството на живот, която може да направите.
 

Магнезий за костите

Магнезият е основен минерал за цялостното здраве на тялото, който подпомага организма при регулиране на нивата на калций. Приблизително 50-60% от запасите на магнезий в тялото се съхраняват в скелетната система. Това е хранителна добавка за здрави кости. Поради своето значение за скелета, както структурно, така и функционално, този минерал е основна съставка в нашите хранителни добавки за здрави кости.

Подобно на витамин D, приемът на магнезий подпомага функциите на калция. По-конкретно, той е активен в транспортирането на калций през клетъчните мембрани. Освен това, той подпомага структурното развитие на нова костна тъкан. Може да си набавите магнезий под формата на хапчета, ако не се храните пълноценно или консумирате много кафе и алкохол. Кофеинът и алкохолните напитки изчерпват нивата на магнезий в организма.
 

Витамини за кости

Витамин D, който се съдържа в хранителните добавки, играе решаваща роля за здравето на костите. Науката доказва, че витамин D позволява на калция да се абсорбира в червата и да се използва от организма. Освен че подпомага усвояването на минералите, витамин D също подпомага растежа и възстановяването на скелета. Комбинацията от витамин D и калций ефективно поддържа здравето на скелета.

Витамин D не се среща естествено в много храни. Най-добрият източник е чрез директно излагане на слънце през най-ярката част на деня. Разбира се, не всеки има късмета да пребивава в регион, където това е възможно през цялата година. Поради тази причина приемането на хранителни добавки е добра алтернатива.
 

Хранителни добавки с глюкозамин и колаген

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото Ви. Той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилия, стави, кожа и мускули. Колагенът има много важни функции, включително укрепване на скелета. Както колагенът в тялото Ви намалява с напредване на възрастта, така и костната маса. Това може да доведе до състояния като остеопороза, която се характеризира с ниска костна плътност и е свързана с по-висок риск от фрактури. Проучванията показват, че приемът на хранителни добавки с колаген помага да се инхибира разрушаването на скелета.

Глюкозаминът се среща естествено в тялото Ви, но и под формата на хранителна добавка. Най-често се използва за лечение на симптоми на костни и ставни заболявания. Приемът на глюкозамин има благоприятно въздействие при симптоми и прогресия на заболявания като остеоартрит, ревматоиден артрит и остеопороза. Множество проучвания показват, че ежедневния прием на глюкозамин сулфат може да предложи ефективно, дългосрочно лечение на остеоартрит. Той осигурява значително намаляване на болката, поддържане на ставите и цялостно забавяне на развитието на заболяването.

За още висококачествени продукти от Club-zdrave Wavita, посетете категорията "Движение".