icon

Хранителни добавки за здрави стави

Много хора се оплакват от хронична болка в коленете, китките, лактите, раменете и други области. В повечето случаи това се дължи на липсата на важни витамини и минерали в организма, което води до артритни заболявания. Обикновено първият избор за облекчаване на болежките са болкоуспокояващите, но те имат временно действие и не лекуват симптомите. Вместо тях, ние Ви предлагаме приема на хранителни добавки за здрави стави. Те са подходящи както за лечение и облекчаване на ставни болки, така и за укрепване на хрущяли, връзки и сухожилия.

Съставките в нашите хранителни добавки работят чрез намаляване на възпалението и защита на хрущяла. Хрущялът е тъкан, който се намира между костите и не им позволява да се търкат една в друга. Този хрущял може да се износи с течение на времето, което води до остеоартрит. Това е много често срещан източник на болка и увреждане с напредване на възрастта. Започвате да усещате скованост в ръцете и краката, което Ви прави трудноподвижни. Приемайте хранителни добавки за стави на WALMARK, за да имате здрави хрущяли и сухожилия и да се радвате на безпроблемно и безболезнено движение.
 

Глюкозамин за стави и хондроитин

Глюкозамин е химикал, който се намира в течността, която заобикаля ставните връзки. Приемът на хранителни добавки за здрави стави с глюкозамин:

  • Подобрява силата на хрущяла;

  • Сгъстява синовиалната течност;

  • Подобрява еластичността на Вашите съединителни тъкани.

Употребата на суплементи с глюкозамин осигурява облекчаване на болката и предотвратява на по-нататъшно увреждане на хрущяли и сухожилия. Глюкозаминовите продукти осигуряват облекчение при остеоартрит. Съществуват две разновидности на това съединение: глюкозамин хидрохлорид и глюкозамин сулфат. Продукти ПРОЕНЗИ съдържат глюкозамин сулфат, който е по-ефективен от хидрохлорид в лечението и превенцията на ставни заболявания.

Хондроитин сулфатът също се среща естествено в хрущяла, който предотвратява триенето на кост в кост по време на движение. Нашите хранителни добавки за здрави стави комбинират хондроитин с глюкозамин и други химикали, за да забавят разграждането на хрущяла. Проучванията показват, че хондроитинът също забавя развитието на катаракта и предотвратява инфекциите на пикочните пътища.

Колаген за стави

Приемът на хранителни добавки за здрави стави с колаген помага да поддържате целостта на Вашия хрущял, който е тъкан, подобна на каучук. Тъй като количеството на колаген в тялото Ви намалява с остаряването, рискът от развитие на дегенеративни ставни заболявания като остеоартрит се увеличава. Изследванията доказват, че приемът на колаген ще помогне за подобряване на симптомите на остеоартрит и като цяло да намали ставните болежки. Ще бъдете по-способни да се занимават с физическа активност, без болезнен дискомфорт и скованост в ръцете и краката.

Вашите ставни връзки са изградени от колаген тип 1 и 2. Колаген тип 1 е най-разпространен и съставлява сухожилията, връзките, костите, кожата и артериите. Тип 2 е изграден от хондроцити, течност, подобна на хрущяла Ви. Нашите хранителни добавки за здрави сухожилия са обогатени с витамин C, за да се постигне максимално усвояване на колаген от организма. Употребата на колагенови продукти е доказано, че намалява възпалението и стимулира синтеза на колаген в организма. Това ще помогне за облекчаване на болката сред хора със заболявания като остеоартрит.

Калций, магнезий и цинк

Комбинацията от калций, магнезий и цинк е мощна хранителна добавка за здрави кости и сухожилия. Всеки от тези минерали допринася за здравословната функция на тялото. Калцият и магнезият помагат на костите и зъбите, а цинкът гарантира, че косата, кожата и ноктите са здрави. И това са само част от ползите, които тялото и умът Ви могат да получат от тези минерали. В действителност, ако имате определени състояния, неразположения или физически цели, приемането на калций, магнезий и цинк ще направите всичко различно.

Знаем, че калцият е важен за поддържането на костите, но това, което може би не осъзнаваме, е, че е важен за ставните връзки. Ниските нива на калций могат да доведат до ставни болки. Дефицитът на магнезий може да доведе до ставни възпаления и следователно до болка. Цинкът дава възможност за укрепване на имунната и нервната система. Комбинацията от трите минерала в една хранителна добавка я прави ефективна при възпаления на сухожилията.

Мазила за стави

Постоянните болки могат да Ви лишат от радостта, която извличате от любимите си занимания. Като добавим отокът и възпалението, Вие сте принудени да се откажете от тези дейности изцяло, докато симптомите Ви не отшумят. За щастие има мазила, които може да закупите без рецепта, предназначени за облекчаване на болезнен артрит.

Тези продукти са безопасни за употреба и осигуряват ефективно, краткосрочно облекчение. Поради локалното си приложение мазилата работят директно върху проблемната зона. Формулата на продукта е Вашата първа помощ при ставни и мускулни болки. За най-ефективно действие комбинирайте с таблетки. Най-доброто за стави и сухожилия само от WALMARK.

 

За още висококачествени продукти от Club-zdrave Wavita, посетете категорията "Движение".