Сърцето ти също има нужда от твоята любов

Сърцето ти също има нужда от твоята любов

Публикуван: 13.08.2019

Прегледи: 268

На първо място сред здравословните проблеми, причинени от стрес се нареждат сърдечно-съдовите заболявания. Над 18 милиона души умират всяка година, покосени сърдечно-съдови проблеми, а в България над 60% от смъртността се дължи на болести на сърцето.

Откакто свят светува жената е тази, която дарява любов – на семейството, дома, децата, родителите, огнището. Днес към всички нейни лица се добавя и това на работещо момиче. Ролите се размиват, мъжете също все по-често допринасят за семейния уют и помагат на половинките си в домашните задължения. Често професионалните задължения са не просто неизбежни, но и внасят желано предизвикателство и разнообразие в ежедневието и за двамата, но в същото време неминуемо повдигат нивата на стрес и напрежение. И както винаги там, където има нови възможности, там има и нови предизвикателства. Повечето кариерни избори, както за мъжете така и за жените, са свързани с напрежение и компромиси със себе си.  Стремежът към постигането на баланс между личен и професионален живот, води след време до последици, за които преди не сме си и помисляли. Сред тях най-сериозни са тези, които вредят на здравето ни.

На първо място сред здравословните проблеми, причинени от стрес се нареждат сърдечно-съдовите заболявания. Над 18 милиона души умират всяка година, покосени сърдечно-съдови проблеми, а в България над 60% от смъртността се дължи на болести на сърцето. И това не е случайно, като добавим към стреса повсеместно разпространените у нас навици като употребата на алкохол, тютюнопушене, обездвижване и затлъстяване.  25% от българското население има висок холестерол, 2 700 000 души страдат от хипертония, което е равно, а може и вече да надминава броя на активното население у нас. Тези и други симптоми най-често водят до бича на нашето съвремие - атеросклерозата. Атеросклерозата е хронично, прогресиращо заболяване, което засяга вътрешния слой на големите и средните артерии на организма. Във вътрешния слой на артериите се отлагат мастни вещества и стените на съдовете стават по-дебели и по-твърди.Вместо това обаче, ние не само, че не взимаме никакви мерки, но и напротив.  
 
А сърцето е наистина много крехко и изисква специални грижи. Важна причина за атеросклерозата е и липсата на качествена грижа за здравето на сърдечно-съдовата система. Очакваме сърцето ни да тик-така, а кръвта ни да бушува по вените, но често забравяме, че макар и автоматични, тези процеси са уязвими. Ето защо специалистите съветват след 40-годишна възраст дамите да обърнат внимание на своето здраве, да се замислят за начина си на живот и особено за начина си на хранене. Една от най-полезните за сърцето ни храни е крайно недостатъчна, а често и липсва изцяло в менюто на българите. Става дума за полиненаситените мастни киселини Омега 3, и най-вече, съдържащите се в рибеното масло – докозохексаенова и ейкозопентаенова киселина.  Именно те спомагат за нормалните нива на холестерола и триглицеридите, подкрепят функцията на сърцето и кръвоносните съдове и съдействат за поддържане на нормално кръвно налягане. За да оказват благотворното си действие, обаче, е необходимо поне 3 пъти седмично да консумираме мазни риби. Колко от вас го успяват? Любопитен факт е, че в комбинация с коензим Q10 и селен, се катализира многократно абсорбацията на Омега 3 в организма. Причина за това се явява фактът, че коензим Q10 играе ролята на “разчистващ пътя” елемент като мощен антиоксидант, както и това, че най-много Q10 има в сърцето ни.Селенът е другият боец срещу вредите на свободните радикали, който често е наричан микроелемент с макрокачества. Едно то най-големите му предимства е, че регулира метаболизма на щитовидната жлеза. Освен това той увеличава еластичността на тъканите на кръвоносните съдове, намалява оксидативния стрес, и ограничава натрупването на холестеролни плаки.

Изводът е, че комбинацията от Омега 3 мастни киселини, коензим Q10 и селен би могла да играе ключова роля в опазването на вашата сърдечно-съдова система и се възприема като основна част от грижата за здравето. Подобна комбинация може да си набавите най-лесно с помощта на хранителната добавка ОмегаПрим, известна с най-високо качество на Омега 3 мастни киселини от рибено масло, допълнен със селен и допринасящият за младост на клетките и подкрепа на здравето на сърцето незаменим коензим Q10.  И ако сърцето ви наистина е изпълнено с любов, която искате да дарите на близките около вас, не бива да се колебаете на първо място да се погрижите за себе си и да си набавете необходимите продукти, които ще ви помогнат да бъдете в кондиция и готови да се наслаждавате на живота. Защото освен кариерата, семейството и приятелите, е важно да не забравяте, че и сърцето ви има нужда от вашата любов.
 
Да се погрижим за сърцето! Но, как?
02.04.2018

Да се погрижим за сърцето! Но, как?

Стресът застига всички. Някои хора съумяват да се отпуснат чрез спорт, разходки сред природата, хубава книга или  филм. Други обаче не успяват да се отърват от натрупаното ежедневие и го задържат в себе си. Това, за съжаление, влияе на цялостното ни здравословно състояние и оказва негативен ефект върху работата на сърцето.

Прочети повече
Прегледи: 463
Заредете се с тройния комплекс от Омега-3, коензим Q10 и селен за здраво сърце и добър тонус
21.12.2012

Заредете се с тройния комплекс от Омега-3, коензим Q10 и селен за здраво сърце и добър тонус

Все повече хора разбират значението на полезните мастни киселини и приемат продукти с Омега-3, но това не е достатъчно за регулиране на метаболизма и отстраняване на последиците от стреса.

Прочети повече
Прегледи: 3813