Заредете се с тройния комплекс от Омега-3, коензим Q10 и селен за здраво сърце и добър тонус

Заредете се с тройния комплекс от Омега-3, коензим Q10 и селен за здраво сърце и добър тонус

Публикуван: 21.12.2012

Прегледи: 3698

Все повече хора разбират значението на полезните мастни киселини и приемат продукти с Омега-3, но това не е достатъчно за регулиране на метаболизма и отстраняване на последиците от стреса.

За първи път у нас Омега-3 се комбинират в един синергичен комплекс с други две много ценни за човешкия организъм вещества – коензим Q10 и селен. Трите съставки заедно осигуряват пълна защита за сърдечносъдовата система, действат в мощен синергизъм, като по този начин получаваме най-мощната омега формула.

Познат като съставката с магически ефект, коензим Q10 се счита за мощен антиоксидант. Той действа благотворно на кожата, като  неутрализира свободните радикали в нея, предпазва клетките от стареене и увреждане, подобрява и енергийния им баланс. По този начин стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване.

Селенът стимулира работата на имунната система, предпазва от вируси и от увреждащото действие на свободните радикали, а също така подобрява мозъчната активност, ускорява метаболизма и има anti-ageing ефект. Селенът като силен антиоксидант противодейства на окислителния риск, поддържа еластичността на кръвоносните съдове, а освен това активира и ускорява метаболизма.

Омега-3 хранят сърдечните клетки, разреждат кръвта и заедно със селена оказват силен противовъзпалителен ефект, като регулират мастната обмяна и редуцират натрупването на холестеролни плаки. От изключително значение е Омега-3 да са от рибено масло, защото в този случай ценните мастни киселини се получават наготово от организма, докато при Омега-3 от растителен произход, като лененото масло например, се изисква дълъг процес на преработка и ефективността в много от случаите е минимална.

Комбинацията от Омега-3, коензим Q10 и селен доставя на цялата кръвоносна мрежа, сърдечния мускул, скелетната мускулатура, мозъка и кръвта необходимата клетъчна храна, за да функционират хармонично.

За кого е подходящ комплексът? За всички, които имат сърдечносъдов проблем, високо кръвно налягане или висок холестерол. Специално внимание заслужават и хората, приемащи статини, тъй като тези препарати блокират не само синтеза на холестерол в черния дроб, но и производството на коензим Q10. Тази комбинация ще е добър помощник и на тези, които всекидневно са подложени на стрес и голямо психическо натоварване, но искат да се  радват на оптимален  жизнен тонус и енергия.
 

Да се погрижим за сърцето! Но, как?
02.04.2018

Да се погрижим за сърцето! Но, как?

Стресът застига всички. Някои хора съумяват да се отпуснат чрез спорт, разходки сред природата, хубава книга или  филм. Други обаче не успяват да се отърват от натрупаното ежедневие и го задържат в себе си. Това, за съжаление, влияе на цялостното ни здравословно състояние и оказва негативен ефект върху работата на сърцето.

Прочети повече
Прегледи: 463
Коензим Q10 – магическата съставка на енергията и красотата
21.07.2016

Коензим Q10 – магическата съставка на енергията и красотата

Коензим Q10 е силен антиоксидант, който се съдържа най-вече в сърцето, черният дроб и мускулите. Нашето тяло има механизъм да трупа резервни количества от това вещество, но с напредването на възрастта често количеството на Коензим Q10. За какво ни е необходим и как се грижи за нашето тяло вижте в следващите редове.

 

Прочети повече
Прегледи: 770
Да си осигурим пълна защита за сърцето
21.12.2012

Да си осигурим пълна защита за сърцето

Д-р Мария Папазова, холистичен лекар, споделя какви са ползите от комплексното действие на омега-3, коензим Q10 и селен.

Прочети повече
Прегледи: 425
7 полезни факта за полезните Омега 3
31.10.2013

7 полезни факта за полезните Омега 3

В последните години Омега 3 мастните киселини придобиха голяма популярност и в България. Над 3000 проучвания изучават и доказват полезното им действие за здравето ни, но непрекъснато научаваме още любопитни факти за тях.

Прочети повече
Прегледи: 3736