Да се погрижим за сърцето! Но, как?

Да се погрижим за сърцето! Но, как?

Публикуван: 02.04.2018

Прегледи: 463

Стресът застига всички. Някои хора съумяват да се отпуснат чрез спорт, разходки сред природата, хубава книга или  филм. Други обаче не успяват да се отърват от натрупаното ежедневие и го задържат в себе си. Това, за съжаление, влияе на цялостното ни здравословно състояние и оказва негативен ефект върху работата на сърцето.

Пазарът е залят с всевъзможни продукти с успокоителен ефект, които влияят благотворно върху сърдечната дейност и ни помагат да се чувстваме по-добре и да съхраним здравето си.
 
В следващите няколко реда ще ви запознаем с някои от най-ефикасните елементи, които се грижат за нормалната работа на сърцето. 
 
Омега-3 мастните киселини съдействат за понижаване на кръвното налягане, намаляват риска от сърдечно съдови заболявания, разширяват кръвоносните съдове, съдействат за намаляване на стреса. Приемът им е подходящ при състояния на хронична умора и липса на енергия. 
 
Коензим Q 10 е едно от най-важните за сърцето хранителни вещества. Основната му роля е да подпомага производството на енергия, осигурявайки оптимално здраве на целия  организъм. Клетките на сърцето имат най-голяма нужда от Q10 и съответно – страдат най-много, когато той липсва.
 
Селенът подпомага функциите на сърдечно-съдовата система, предпазва сърцето, повишава имунитета и предоставя силна антиоксидантна защита. Благодарение именно на мощното си противовъзпалително действие Q10 и селенът предпазват клетките от вредното влияние на стреса.
 
Продуктът на “Валмарк”  “ОмегаПрим” предлага оптималната комбинация от тези съставки, като осигурява комплексна грижа за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
7 полезни факта за полезните Омега 3
31.10.2013

7 полезни факта за полезните Омега 3

В последните години Омега 3 мастните киселини придобиха голяма популярност и в България. Над 3000 проучвания изучават и доказват полезното им действие за здравето ни, но непрекъснато научаваме още любопитни факти за тях.

Прочети повече
Прегледи: 3749
Да си осигурим пълна защита за сърцето
21.12.2012

Да си осигурим пълна защита за сърцето

Д-р Мария Папазова, холистичен лекар, споделя какви са ползите от комплексното действие на омега-3, коензим Q10 и селен.

Прочети повече
Прегледи: 438
Заредете се с тройния комплекс от Омега-3, коензим Q10 и селен за здраво сърце и добър тонус
21.12.2012

Заредете се с тройния комплекс от Омега-3, коензим Q10 и селен за здраво сърце и добър тонус

Все повече хора разбират значението на полезните мастни киселини и приемат продукти с Омега-3, но това не е достатъчно за регулиране на метаболизма и отстраняване на последиците от стреса.

Прочети повече
Прегледи: 3749