icon

Хранителни добавки за спокоен сън

В днешно време все повече и повече хора на всякаква възраст страдат от безсъние или изпитват проблеми със заспиването. Неспособността да заспите може да бъде кошмар, особено ако продължава нощта след нощ. Имайте предвид, че спането често започва с добри практики и навици. За някои обаче това не е достатъчно. Ако всички съвети, като например пиене на топло мляко и четене на хубава книга преди лягане, не са помогнали, има и други начини. Нашите хранителни добавки за спокоен сън са подходящи, когато се нуждаете от малко допълнителна помощ, за да заспите.

Необходимо е да спите достатъчно време през нощта, защото това е невероятно важно за Вашето здраве. Докато спите помагате на мозъка и тялото си да функционират правилно. Когато сте се наспали, Вие сте по-способни да учите, запаметявате, вземате решения и дори да бъдете креативни. От друга страна недоспиването е свързано с по-висок риск от състояния като сърдечни заболявания, диабет и затлъстяване. Безсънието се отразява като на настроението и работоспособността, така и на Вашето здравословно състояние.

Хапчета за сън

Нашите хранителни добавки за спокоен сън се предлагата под формата на лесни за приемане хапчета. Медикаментите подпомагат по-бързото заспиване. Приемането на хапчетата също така намалява вероятността за често събуждане през нощта. Те допринасят за постигане на спокоен и възстановителен сън. Ефектът им се изразява в тяхната способност да предизвикват сънливост. Използвайте хранителни добавки за заспиване, ако безсънието Ви се отразява остро върху здравето и ежедневните Ви дейности.

Нашите хапчета за спокоен сън може да закупите без рецепта. Те не представляват лекарствени средства като други продукти. Те са хранителни добавки на естествена основа със съставки, които не крият риск от странични ефекти. Суплементите са особено полезни, ако заспивате трудно или работите на смени. Те ще подобрят качеството на физиологическото състояние на покой. Също така ще Ви посъветваме да продължите да изпробвате техники за релаксация и други здравословни навици в комбинация с хранителни добавки за заспиване на WALMARK.

Мелатонин за сън

Хормонът, който тялото Ви произвежда естествено и сигнализира на мозъка Ви, че е време да спите се нарича Мелатонин. Цикълът на производство и освобождаване на този хормон се влияе от часовото времето през деня. Нивата на Мелатонин се повишават естествено вечер, а сутрин спадат. При нарушения свързани с отделянето на този хормон се препоръчва употребата на хранителни добавки за спокоен сън. Те са популярно средство за лечение на безсъние, и често събуждане нощем.

Нещо повече, много проучвания доказват, че мелатонинът подобрява качеството и продължителността на спане през деня. Това е особено полезно за хората, чийто график изисква да спят денем, като работниците на смени. Нещо повече, нашите хранителни добавки намаляват времето за заспиване (известно като латентност), увеличавайки времето за спане. Мелатониновите таблетки са безопасни за възрастни, когато се използват за кратки или дълги периоди от време.

Билкови хапчета за сън

Билковите хапчета са доказани хранителни добавки, които ще Ви помогнат да спите спокойно. Спането, освен че създава усещане у Вас, че сте добре отпочинали, има и редица други ползи. То улеснява детоксикацията на мозъка Ви, консолидира паметта Ви, подобрява атлетичните Ви показатели, помага Ви да отслабнете и Ви поставя в по-добро настроение. Хората, които имат проблеми със заспиването могат да се възползват от нашите билкови хранителни добавки за спокоен сън. Комплексът от изцяло натурални съставки включва:

  • Екстракт от Валериана

Доказано е, че екстрактът от Валериана успокоява мозъка и нервната система, което го прави полезен в хранителните добавки за спокоен сън. Валериана се използва и при състояния, свързани с нервност и ежедневен психологически стрес, лек задух, главоболие или разстроен стомах. Проучванията показват, че приемането на продукти, съдържащи корен на Валериана, подпомага заспиването и повишава нивата на енергия през деня.

  • Екстракт от Хмел

Хмелът е растението, което е най-известно като съставка в бирата. Подобно на Валериана, и хмелът се използва от стотици години като билково лекарство за лечение на проблеми със заспиването, тревожност, раздразнителност, възбудимост и безпокойство. Изследванията показват, че успокоителните ефекти на хмела са свързани със способността му да понижава телесната температура. Понижаването на телесната температура води до сънливост.

  • L-теанин

Това е аминокиселина, която се съдържа в листата на чая. L-теанин насърчава релаксацията и стимулира заспиването, чрез редица промени в мозъка. L-теанин повишава нивата на серотонин и допамин. Тези химикали са известни като невротрансмитери и работят в мозъка за регулиране на емоциите, настроението, концентрацията, бдителността, както и апетита, енергията и други познавателни умения. Повишаването на нивата на тези успокояващи мозъчни химикали насърчава релаксацията и може да помогне за заспиване.

За още висококачествени продукти от Club-zdrave Wavita, посетете категорията "Памет и концентрация".