Хранителна добавка
Коензим Q10 60mg 30 капсули
Хранителна добавка

Коензим Q10 60mg 30 капсули

Осигурява енергия на клетките и тялото. Подходящ при недостиг на енергия в тялото

0,00 лв
Добави в кошницата
Изчерпано количество.

Коензим Q10 е основен компонент на всяка клетка, който осигурява енергия за нормалното протичане на жизненоважни за човешкия организъм процеси и затова е широко използван под формата на хранителна добавка. Като мощен антиоксидант коензим Q10 спомага за предпазване на клетките от увреждащото действие на свободните радикали. Необходимото количество коензим Q10 се образува чрез синтез в човешкото тяло и в по-малка степен чрез храната.

Кои органи са подложени на риск?

През първата част от живота ни черният дроб извлича и синтезира коензим Q10 от всяка храна и нашето тяло има способността да съхранява резервни количества коензим Q10 там, където са най-необходими. Основни депа са сърцето, черният дроб и мускулите – органите, които се нуждаят от най-много енергия за своето нормално функциониране.  С възрастта количеството коензим Q10 в клетките намалява и при повечето хора над 35-40 г. се появява недостиг. Препоръчително е да се приема висококонцентриран вариант на коензим Q10 – 60 mg дневно, за по-продължителен период от време, поне 2-3 месеца, за да се възстанови нормалното му ниво в организма.

Всяка капсула съдържа:
Натурален Коензим Q10 60 mg

Продуктът не е подходящ за деца.

Пълен състав: соево масло, желатин, коензим Q10, влагозадържащ агент: глицерол, оцветител: железен оксид

Свързани статии2

 Едва 6% от работещите българи практикуват някакъв спорт, показва Национално проучване за здравето и спорта на Министерството на физическото възпитание и спорта от 2013 година.

Коензим Q10 е силен антиоксидант, който се съдържа най-вече в сърцето, черният дроб и мускулите. Нашето тяло има механизъм да трупа резервни количества от това вещество, но с напредването на възрастта често количеството на Коензим Q10. За какво ни е необходим и как се грижи за нашето тяло вижте в следващите редове.