Втора следпразнична мисия: Да се отървем от стреса и да подпомогнем здравето си

Втора следпразнична мисия: Да се отървем от стреса и да подпомогнем здравето си

Публикуван: 31.01.2018

Прегледи: 671

Вълшебните коледни дни отминаха, а с това си отиде и спокойствието на празничния януари. В края на първия месец от годината започваме отново да се чувстваме стресирани от работа, ежедневие и неотложни задачи и това неизменно се отразява на нашето здраве, издръжливост и имунитет.

Събудете енергията на ума и тялото
 
Празничните дни ни карат да се отпуснем и да излезем от работния ритъм, в който се движим през по-голямата част от годината. Връщайки се в офиса, седмиците от първия месец на годината се превръщат в истинско изпитание.  
За да се справим с това неудобство, природата отново е помислила за нас, като е създала едно вълшебно растение - Paullinia cupana.
Семената на този вид лиана, която произхожда от тропическите гори на Амазонка, са известни като гуарана и познати от векове като елексир за енергия. Едно от основните вещества в гуараната е кофеинът, който се съдържа във високи концентрации в семената на растението. Въпреки това, за разлика от кафето, гуараната го освобождава бавно и постепенно в тялото и по тази причина доставя енергия за много по-дълго време от чашата кафе.   
С помощта на свойствата на тези семена ще имате по-добър контрол над телесното тегло, защото, освен всичко останало, те стимулират и изгарянето на мазнините и намаляват чувството за глад. Препоръчват се при усилена психическа и физическа активност, изискваща максимална концентрация.
 
Защитете организма от оксидативен стрес
 
Колкото повече подлагаме организма си на различен вид вредни фактори от олколната среда, тотюнопушене, стрес и други предизвикателства, толкова повече клетките и тъканите в нашия организмъм се изтощават. Това води до отслабване на защитинте функции в тялото, забавят се възстановителните процеси в кожата, изложена на различни външни процеси и се понижава имунитетът.
Цинк, селен, витамини A, C, E и B6 са витамини и микроелементи със силен антиоксидантен ефект. В тази комбинация те повишават защитата на организма срещу агресивните свободни радикали и така предпазват тялото и клетките.
 
 
Хранителните добавки, съдържащи гуарана, предлагат подходящ и внимателен избор за повишаване на концентрацията, издръжливостта, енергията и дори настроението. Те се предлагат както в аптеките, така и в електронните магазини.
А тези, които съдържат високоусвоима и органична форма на селен и цинк ще се погрижат за вашите клетки и тъкани в борбата с вредните външни влияние.