Набавяме ли си достатъчно магнезий?

Набавяме ли си достатъчно магнезий?

Публикуван: 11.07.2016

Прегледи: 163

Човешкото тяло си набавя магнезий чрез храната, но много често това не е достатъчно, за да се осигури необходимата дневна доза. Дори и когато приемаме допълнително магнезий, голяма част от него не се абсорбира и се изхвърля от тялото. Ето защо трябва да сме сигурни, че приетият магнезий действително бива усвоен.

Какво е магнезият?

Магнезият (Mg) е минерал, необходим за нормалното функциониране на нервната система и мускулите, за енергийния метаболизъм на организма. Той спомага за поддържане на нормално кръвно налягане, скорост на метаболизма и сърдечната честота.

Какви са симптомите за липсата на магнезий?

Можем да разпознаем липсата на този минерал в организма чрез симптоми като:

  • безсъние,

  • високо кръвно налягане,

  • мускулни крампи,

  • остеопороза,

  • хроничната умора,

  • нервното напрежение и раздразнителността, др.

Набавяме ли си ежедневно достатъчно магнезий?

Човешкото тяло си набавя магнезий чрез храната, но много често това не е достатъчно, за да се осигури необходимата дневна доза.

Дори и когато приемаме допълнително магнезий, голяма част от него не се абсорбира и се изхвърля от тялото. Ето защо трябва да сме сигурни, че приетият магнезий действително бива усвоен.

На първо място е важно, когато приемаме магнезий, да го комбинираме с витамин B6. Този витамин спомага за по-доброто усвояване на минерала в стомашно-чревния тракт и по-добра абсорбция в клетките.

Комбинирането на магнезий с иновативната субстанция БиоПерин е друг метод за подпомагане на усвояването му в тялото. БиоПерин е стандартизиран екстракт от Piper nigrum. Това означава, че екстрактът съдържа висока концентрация от активното вещество, което влияе върху абсорбцията на витамините и минералите. Множество изследвания доказват, че когато веществата се приемат в комбинация с БиоПерин, резултатът е до 80 % по-доброто им усвояване в тялото.

Как действа БиоПерин?

Начинът, по който най-лесно може да бъде обяснено действието на БиоПерин е ако си представим тялото като къща, която се състои от няколко стаи: стая за отдих (мозъка и нервите), кухня (стомах), баня (дебело черво, бъбреци, черен дроб) и т.н. Всяка една от тези стаи (части на тялото) разполага със собствен термостат за регулиране на температурата. Начинът, по който действа БиоПеринът, е чрез леко повишаване на температурата посредством процес, наречен термогенеза. Когато това се случи, усвояването на веществата от тялото се подобрява.

Има още теории за това как БиоПерин влияе върху абсорбцията на субстанциите. Според една от тях той подобрява кръвоснабдяването в чревната област и влияе върху структурата на чревните клетки. Друга теория твърди, че БиоПерин удължава микровласинките на чревната лигавица и по този начин прави чревната повърхност по-голяма за по-добра абсорбция.

 

МагнезиПрим е продукт от ново поколение, съдържащ висока доза магнезий, обогатен с витамин B6 и БиоПерин. Продуктът е подходящ за хора, изложени на повишено психическо и физическо натоварване, както и за активни спортисти.

Натиснете тук за повече информация.