WALMARK подкрепя уникална кауза на Атанас Скатов

WALMARK подкрепя уникална кауза на Атанас Скатов

Публикуван: 18.12.2018

Прегледи: 1000

Компанията лидер на пазара с хранителни добавки Walmark подкрепя алпиниста веган Атанас Скатов в проекта му “Speed x 14 x 8000 x vegan” - скоростно изкачване на 14-те най-високи върхове на планетата, които се намират в планините Хималаи и Каракорум.

Той е първият веган в света, изкачил връх над 8000 м без помощта на шерп и изкуствен кислород.

Компанията лидер на пазара с хранителни добавки Walmark  подкрепя алпиниста веган  Атанас Скатов в проекта му “Speed x 14 x 8000 x vegan” - скоростно изкачване на 14-те най-високи върхове на планетата, които се намират в планините Хималаи и Каракорум.

До този момент няма българин с подобно постижение. В световен план са успели само 40 души. Скатов се е устремил към изпълнението на този план с висока скорост. От есента на 2015 г. досега той е покорил 6 от осемхилядниците, един от които без изкуствен кислород и без помощта на шерп. Остават му още 8.

Той е първият веган в света, успял да изкачи Седемте континентални първенци, както и първият веган в света, изкачил връх над 8000 м (Чо Ою) без помощта на шерп и изкуствен кислород.
Основната цел на проекта “Speed x 14 x 8000 x vegan” е опазването и възстановяването на природата на нашата планета. Паралелно с това Скатов иска да покаже, че човешкото тяло може да се натоварва на максимална степен както физически, така и психически, без да се консумират животински продукти, което има ползи както за човешкия организъм, така и за опазването на околната среда.
 
По време на своите експедиции и подготовката за тях Атанас Скатов разчита изцяло на продуктите на WALMARK, за да си набавя необходимите хранителни елементи, тъй като от 8 години не консумира никакви храни с животински произход. Алпинистът се доверява на “Проензи” и “Етриксенал” за грижа за ставите, мускулите и сухожилията, “Имуноелексир” за силна имунна система, витамини и “Гуарана” за енергия и особено на “ГинкоПрим” за подобряване на оросяването, защото при височинните изкачвания и ниските температури кръвоносните съдове се свиват.“Решението да подкрепим Атанас Скатов в това смело и амбициозно начинание е продиктувано от мисията ни да концентрираме силата на Природата в нашите продукти. Доверието, което Атанас Скатов ни оказва, правейки ни ключова част от проекта “Speed x 14 x 8000 x vegan”, е изключително висока оценка за нас.”, коментира Десислава Райчинова, изпълнителен директор на WALMARK България.
 
В плановете на Атанас Скатов за 2019 г. са три от оставащите за покоряване осемхилядници. Подготовката тече с пълна сила.
 
Благодаря сърдечно на WALMARK за вярата, подкрепата и доверието!
Заедно напред и нагоре към върховете за един по-добър свят!”, сподели Скатов във фейсбук.