Валмарк открива първото си представителство в Западна Европа

Валмарк открива първото си представителство в Западна Европа

Публикуван: 31.03.2008

Прегледи: 38

Валмарк продължава да се разраства – към съществуващата мрежа, която обхваща 8 официални представителства, се присъединява още едно, този път във Франция.

Откриването на деветото поред официално представителство е доказателство за засилващите се международни бизнес дейности на Валмарк.  Новото представителство ще се намира в Париж и ще започне своята дейност в края на месец април 2008 година. Съгласно вътрешна процедура за подбор за управител е назначен г-н Хория Вилку, изпълняващ по-рано длъжността управител на Валмарк Румъния.

Валмарк не е ново понятие на френския пазар – чрез местен бизнес партньор неговите продукти се предлагат от три години. Мениджърът по експорта на Валмарк, г-н Димитрис Анестис, казва: „Новото представителство може да следва успешните начини на работа на отдела за експорт, които изградиха добра репутация на продуктите на Валмарк на френския пазар, особено в сферата на хондропротекторите.” Впоследствие Валмарк ще предложи на френските потребители пълното си портфолио от хранителни добавки.

Попитахме Изпълнителният Директор защо е избрал именно Франция. „Когато през про-летта на 2005 година навлизахме на френският пазар, по това време чрез бизнес партньор, бяхме убедени в постигането на успех – при този начина на работа в страните от Западна Европа вследствие на усилията, които положихме, за да подготвим този пазар.” – казва той и добавя –  „Развитието на международна дейност е от решаващо значение за достигане на стратегическата ни цел – до 2012 година да се превърнем в един от тримата най-големи  производители на хранителни добавки в Европа и да стигнем до позицията на лидер на този пазар до 2017 година. Без пазари като френския, тези цели са трудни за постигане. Осъзнаваме, че навлизаме в развит и взискателен пазар, но виждаме потенциал за осъществяването на нашите идеи, продукти и услуги именно там. Търговските резултати, които постигнахме чрез Отдела за експорт, ни дават основателни причини да смятаме, че ще бъдем печеливши и във Франция.”

Директорът на новото представителство на Валмарк във Франция Хория Вилку работи за компанията от 1997 година. Започва своята кариера в представителството на Валмарк в Румъния – едно от най-успешните дъщерни дружества.  Изпълнителният Директор Петр Турон комен-тира: „ Ръководено от Хория Вилку, представителството на Валмарк в Румъния се превърна в лидер на пазара за хранителни добавки. Знаем, че Франция не е Румъния. Несъмнено ще ни бъде трудно, но се надяваме под ръководството на г-н Хория Вилку да постигнем успех и на този пазар, както и да достигнем значителен пазарен дял в отделните категории. Ние предлагаме на своите мениджъри възможност за растеж и постигане на нови цели на международно ниво в групата на Валмарк.”

От гледна точка на постигнатите резултати на цялата група, 60% от продажбите на ком-панията за финансовата 2006/2007 година са реализирани на чуждите пазари. Тези данни доказват позицията на Валмарк като силен международен играч, който реализира значителна част от продажбите си зад граница. Всяка година Валмарк открива средно по едно представителство. Компанията желае да запази тази тенденция.

Според данните на прочутите агенции IMS Health и Cegedim, Валмарк заема водеща позиция на международния пазар за хранителни добавки в Република Чехия, Словакия, Румъния, България. В Полша и Унгария Валмарк заема второ място, а в Литва – трето. Миналото лято Валмарк обяви изпълнението на стратегическите си цели от 2001 година и се превърна в най-големият производител на хранителни добавки за района на Централна и Източна Европа.

Компанията Валмарк е основана през 1990 година. През 2001 г. тя се превръща от дружество с ограничена отговорност в акционерно дружество с 8 акционера към този момент. Понастоящем компанията разполага с един от най-модерните фар-мацевтични заводи в Република Чехия. Валмарк е най-големият производител на храни-телни добавки в Централна и Източна Европа, има дъщерни дружества в 9 европейски страни – Словакия, Полша, Унгария, Румъния, Украйна, България, Литва, Латвия, Франция) – а продуктите на Валмарк са представени в повече от 20 държави по света.

Повече за Валмарк можете да намерите на: www.walmark.cz
За повече информация се свържете с:

Mgr. Kateřina Ondřejková
Press agent

tel.: +420724616501
e-mail: katerina.ondrejkova@walmark.cz

Walmark, a.s.
Oldřichovice 44
739 61 Třinec

Още интересна информация и промоции може да намерите, като посетите страницата със статии на Клуб Здраве Wavita