Тройна сила за здрави нокти, коса и кожа

Тройна сила за здрави нокти, коса и кожа

Публикуван: 27.03.2018

Прегледи: 615

С настъпването на пролетта идва и времето да се възстановим след тежката зима и да набавим на организма си нужните му витамини и минерали за силна коса, красива кожа и гладки нокти.

Грижата за кожата, косата, ноктите и зъбите е от изключителна важност за всяка уважаваща себе си жена и отнема най-много време, средства и процедури. А калцият, цинкът и магнезият са техните най-добри приятели, защото ни гарантират красива усмивка, нежна кожа, здрави нокти и сияеща коса.
 
Калцият изгражда костите и зъбите и има ключова роля за тяхната здравина. За съжаление, недостигът на калций води до неприятни последици - чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Установено е, че продължителният му дефицит може да доведе до намалена костна плътност. Този важен минерал може да се набави чрез някои храни, като млякото и млечните продукти са най-добрите източници.
 
Цинкът е необходим за нормалното функциониране на имунната система и за поддържането на здрава кожа и коса. Липсата му може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания като акне и екземи, умора, проблеми с паметта и зрението. Toзи минepaл взимa yчacтиe и в cинтeзa нa няĸoлĸo ĸлючoви xopмoнa. При активно спортуващите дами, цинкът е на особена почит заради способността му да увеличава издръжливостта на организма на натоварвания.
 
Магнезият се среща във всяка клетка на човешкото тяло и е изключително важен, за нормалното функциониране на мускулите и нервната система. Помага при напрежение и стрес, хронична умора, умствено и психическо натоварване. Колкото по-голяма е липсата на магнезий, толкова човек става по-чувствителен, нервен и притеснен. А в забързаното ни ежедневие това са често срещани състояния.
Както и витамин D, магнезият помага на калция и фосфора да се фиксират в костната тъкан. Установено е, че основната причина за липсата на магнезий е високата консумация на рафинирани храни.
 
Една удобна и достъпна комбинация от калций, цинк и магнезий е Калмацин Форте. Продуктът на “Валмарк” осигурява оптимални дози от ценните минерали за здравето и красотата на косата, ноктите, зъбите и кожата! Опаковката съдържа 30 таблетки, а дневния прием e от 1 таблетка след хранене.