Walmark разширява своя производствен капацитет

Walmark разширява своя производствен капацитет

Публикуван: 17.10.2005

Прегледи: 19

Производителят на хранителни добавки и лекарства от Тринец завърши изграждането на разширението на своя завод в Tринец. Новата секция на фармацевтичния завод, която отговаря на стандартите - Правилните Производствени Практики и на която е присъдена титлата "Сграда на годината 2003" (наградена в категорията търговски сгради от град Тринец), включва ново хале за производство на таблетки и лаборатория, която ще гарантира, че продукцията се проверява постоянно.

Разширяването на нейните производствени области ще подобри манифактурните процеси и ще повиши качеството на интероперационните процеси в съответствие с CPP.  Директорът по производствените въпроси и логистика Мирослав Харатек казва: "Ние ще повишаваме постепенно производствения капацитет. През ноември започваме да  провеждаме мероприятия, в рамките на които ще измерваме нивото на шум, осветление, валидиране и всички процедури, които СРР изисква. Ние очакваме да установим значителен ръст в производството на обвити таблетки с около 50%. Нашата цел е да увеличим производствения капацитет за таблетки около 100% и, ако се запази настоящата скорост на растеж, очакваме да постигнем тази цел през 2007 г."
 

Освен това, в края на тази година броят на работещите с твърди таблетни форми ще се увеличи с шест човека. През следващите две години ще бъдат създадени седем нови позиции, което означава общо 21 нови работни места при трисменна работа. "Новите постове ще се запълнят с хора, които са работили с нас във фармацевтичния отдел и които вече не работят на пълен работен ден поради сезонни причини или с хора, които са работили в бившия ни отдел за безалкохолни напитки и са били съкратени тази година" каза Алена Захрадникова, завеждащ личен състав. 

Повишаването на производствения капацитет на завода е отражение на успешния дългосрочен ръст на фармацевтичния отдел, който повиши продажбите си с 20% в сравнение с графиките от миналата година. Walmark е активна на родния пазар вече 15 години, а сега работи и като международна компания. Тя има представителства в Словакия, Полша, Унгария, Румъния и Украйна, а отскоро и в Литва. Изнася продукцията си в повече от 15 страни. В края на тази година се планира изграждането на нов логистичен център, който ще снабдява цяла Европа и ще създаде около 20 нови позиции следващата година.  

"Ние сме свидетели на драматичен ръст в печалбите на всички пазари, десетки проценти годишно. Рекордьор в динамичния растеж е нашият клон в Румъния, който след няколко години успя да повиши продажбите повече от 50% и по този начин направи Walmark лидер  на пазара на хранителни добавки, както бяхме в CR и SR в продължение на много години. Бизнесът е процъфтяващ и в други страни. Пропорцията на консолидираните приходи на Walmark Груп на чуждите пазари трябва да надхвърли 50% тази година" каза генералният директор Томас Мацура.

Walmark  е основана през 1990 г. и от тогава до сега постепенно разнообразява своята дейност. За тези години фирмата изгради ясна стратегическа ориентация към сферата на фармацията и, след продажбата на селскостопанския отдел през 2001 г., заедно с основния пакет активи на отдела за безалкохолни напитки през 2004 г., сега тя е изцяло фокусирана към пазара на хранителни добавки и продавани без рецепта лекарства.

През 2001 г. бизнесът беше трансформиран от фирма с ограничена отговорност в акционерно дружество, което понастоящем има 9 акционери, като всички са чешки граждани. Стратегическата цел на компанията е да стане най-големия производител на хранителни добавки в Централна и Източна Европа през 2007 г. и да разшири портфолиото на произвежданите лекарствените продукти до една четвърт от цялостния си стокооборот в средносрочен план.

Още интересна информация и промоции може да намерите, като посетите страницата със статии на Клуб Здраве Wavita