Хранителна добавка
Мабел
Хранителна добавка

Мабел

Годен до: 28.02.2021 г.
Нехормонален продукт за жената в менопауза

  • Спомага за нормализиране на вегетативния дискомфорт при менопауза - горещи вълни и прекомерно изпотяване
  • Подпомага психическото състояние на жената - повишена раздразнителност, нервност, безпокойство, хронична умора
  • Допринася за поддържане общото здравословно състояние на жената в менопауза

33,22 лв
Добави в кошницата
В наличност.

Безплатна доставка за поръчки над 10,00 лв

Описание на Мабел

Мабел е нехормонален природен продукт, разработен специално за жени в менопауза. Менопаузата е биологичен етап от живота на всяка жена, свързан с появата на разнообразни нервно-вегетативни оплаквания, предизвикани от понижените нива на женските полови хормони – естрогени и гестагени. Активните субстанции в Мабел допринасят за намаляване на нервно-вегетативния дискомфорт по време на менопауза. Спомага за намаляване на горещите вълни, прекомерното изпотяване и раздразнителността. Съдържащите се билкови екстракти имат благоприятно действие върху общото физическо и психическо състояние на жената в менопауза.

 

Какво е климактериум?

Климактериумът е естествено явление в живота на всяка жена, което обикновено настъпва между 42 и 55 годишна възраст. В този период постепенно изчезва цикличната хормонална активност на яйчниците, след като те спират да произвеждат женските полови хормони естрогени и гестагени. С последната менструация се отбелязва края на репродуктивния период от живота на жената – т. нар. менопауза.  Понижените нива на естрогените предизвикват смущения при повечето жени. В пред-менопаузата (периодът преди настъпване на менопаузата), цикълът става все по-нередовен и се наблюдава т.нар. невро-вегетативен дискомфорт, който се изразява с горещи вълни, засилено изпотяване, виене на свят, сърцебиене, задух, усещане за слабост. Наблюдават се и проблеми с паметта, промени в мисленето, в сексуалното поведение, депресии. Кожни промени – кожата става по-тънка, по-суха, появяват се бръчки. Засилва се процеса на разграждане на костната тъкан и се увеличава риска от развитие на остеопороза. По време на менопауза нараства честотата на сърдечносъдовите заболявания.

Онлайн магазин Клуб Здраве Wavita предлага широк асортимент от продукти за здравето на вашето семейство. За още висококачествени натурални продукти за жени в менопауза, посетете категорията „Мабел“.

Всяка таблетка съдържа:

Червена детелина   (екстракт 8% изофлавони ) 500,0 mg
Лен   (екстракт 20% лигнани) 62,5 mg

Пълен състав: червена детелина екстракт, лен екстракт, антислепващи агенти: силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк; микрокристална целулоза, карбоксиметилцелулоза,оцветители: титаниев диоксид, железен оксид; стабилизатори: хидроксипропилметилцелулоза, хидроксипропилцелулоза, триглицериди.

Продуктът не е подходящ за деца, бременни и кърмещи жени.