Хранителна добавка
Биопрон Ай Би-Симбио + Фибри
Хранителна добавка

Биопрон Ай Би-Симбио + Фибри

ЗАПЕК
Biopron® с Фибри е синергична формула от 9 щама полезни живи бактерии, разтворими фибри (псилиум) и инулин. 

20,87 лв
Добави в кошницата
Изчерпано количество.

Пробиотиците представляват живи микроорганизми, които приемани в адекватни количества, допринасят за доброто здраве на човека (FAO/WHO, 2002).
Разтворимите фибри от псилиум улесняват чревната проходимост и съдействат за редовен стомах. Biopron® + High Fibre е обогатен с инулин, който регулира функцията на чревната микрофлора и допринася за по-добро общо здравословно състояние (Gibson et al, 2004).

Клуб-здраве предлага още хранителни добавки за чревен баланс както и други разновидности на брандовете Биопрон Ребаланс и Биопрон Ай Би Симбио
 
Препоръчителната доза за дневен прием съдържа: Kоличество / 1 сашe
9 щама живи микроорганизми:
Bifidobacterium bifidum,
Bifidobacterium breve,
Bifidobacterium longum,
Lactobacillus acidophilus,
Lactobacillus casei,
Lactobacillus plantarum,
Lactobacillus rhamnosus,
Lactococcus lactis ssp. Lactis,
Streptococcus thermophilus
4 x 109 CFU*
 
Псилиум хуск 3 475,0 mg
Инулин 1 500,0 mg
*CFU – колония образуващи единици от жизненоспособни микроорганизми
 
Състав: псилиум хуск, инулин, смес от жизненоспособни култури (със съдържание на мляко и соя).
 

Свързани статии4

Констипацията, едно по-меко име на иначе „твърдия“ запек - състояние, с което почти всеки се е сблъсквал. Да, времето на усамотение в тоалетната може и да е приятно – сам със себе си и мислите си, време за списание или да сърфираме на спокойствие на телефона, да поиграем игрички. Дотук звучи добре, но от здравословна гледна точка, ако запекът е често състояние, то това дава отражение и на здравето на човек. Задържането и отделянето в системното кръвообращение на токсини и метаболитни продукти може да доведе до форма на автоинтоксикация, поява на обратна перисталтика, оригване, хълцане, гадене, повръщане, в някои случаи задух, лош дъх и нарушения в нощния сън. Напъването може да доведе до появата на хемороиди и фисури, които сами по себе си също са болезнени.

Все още не е известна истинската причина, водеща до IBS въпреки значителният напредък на медицината. Съществуват множество научни теории, които показват, че причината за болестта може да се крие в повече от един фактор.

Синдромът на раздразнено черво (Irritable bowel syndrome - IBS) засяга до 20% от възрастното население, като в по-голяма степен жените отколкото мъжете. То влошава ежедневието на милиони хора по света. За съжаление често остава неразпознато или бива погрешно диагностицирано като колит.