icon
icon
icon

Биопрон Ай-Би Симбио – Статии

Биопрон Симбио при Синдром на раздразненото черво 

Синдромът на раздразнено дебело черво (СРДЧ) засяга до 20% от възрастното население, като в по-голяма степен жените, отколкото мъжете. То влошава ежедневието на милиони хора по света. За съжаление често остава неразпознато или бива погрешно диагностицирано като колит. Синдромът на раздразненото дебело черво представлява продължително и повтарящо се стомашно-чревно нарушение, изразяващо се с:

  • Епизоди на необяснима коремна болка;

  • Диария, запек или редуването им;

  • Спешни, мъчителни позиви за изхождане;

  • Подуване на корема, често отделяне на газове;

  • Влошаване на оплакванията в стресови ситуации.

 

Biopron IB Symbio е комбинация, създадена от живи бактерии (лактобацили, бифидобактерии) и храносмилателни ензими (амилаза, липаза, протеаза), обогатена с фруктоолигозахариди. Хранителната добавка спомага за баланс на чревната микрофлора и лечението на раздразненото дебело черво. Предимството на Биопрон Ай-Би Симбио е широкият спектър от щамове на полезни бактерии. Гамата от съвременни продукти поддържа състоянието на баланс на чревно ниво. Biopron IB Symbio постигат това чрез специално създадената комбинация от множество полезни микроорганизми заедно с храносмилателни ензими, фибри и Saccharomyces boulardii.

Ензими Биопрон Ай-Би Симбио 

Храносмилателните ензими са каталитични протеини, намиращи се в тялото, които помагат за разграждането на макронутриентите в храната, в храносмилателната система. Те могат да бъдат групирани в 3 основни категории: амилази, протеази и липази. Амилазите разграждат молекулите на въглехидратите до прости захари, протеазите разграждат протеиновите молекули до прости аминокиселини, а липазите разграждат мастните молекули до мастни киселини. Недостигът на храносмилателни ензими се проявява с неразположение след хранене, последвано от повишено производство на газове.

 

Биопрон Ай-Би Симбио с ензими е комбинацията от 9 различни вида бактерии, които подпомагат по-широкото колонизиране на храносмилателния тракт. Предимството на продукта е широкият спектър от щамове на полезни микроорганизми. Biopron IB Symbio с ензими облекчава симптомите на раздразненото дебело черво, газовете, тежест и подуване в корема. Хората с дисбаланс на добри и лоши бактерии в червата страдат от много промени в храносмилането и общото състояние. Синбиотик Биопрон Ай-Би Симбио е най-ефективното средство за балансиране на чревната микрофлора.

Биопрон Ай-Би Симбио с фибри 

Значението на фибрите е тясно обвързано с бактериите в червата и здравето. Приемът на влакнини буквално кара тези едноклетъчни организми да процъфтяват. От своя страна техният брой се увеличава. Колкото повече микроби имаме в червата си, толкова по-дебела е слузната стена в стомашния тракт. Тази слузна бариера намалява възпалението в цялото тяло, а бактериите подпомагат храносмилането, създавайки двойна полза. Недостигът на фибри в организма може да навреди на чревния Ви биом. Това е причина за поява на подуване на стомаха, неразположение и газове.

 

Биопрон Ай-Би Симбио с фибри са продукти с добавени, водоразтворими влакнини псилиум и инулин. Псилиумът са разтворими фибри, която помага за поддържане на чревното здраве и улеснява чревния транзит. Инулинът са вид диетични влакнини, които са свързани с подобряване на храносмилането, подпомагане на контрола на диабета и загубата на тегло. Biopron IB Symbio с фибри ще Ви помогнат при проблеми като диария и запек. Тези пробиотици улесняват изхождането и съдействат за редовен стомах.

Biopron IB symbio на добра цена 

Серия продукти Биопрон Ай-Би Симбио са на изгодна цена в Club-Zdrave. Ние сме партньор на компанията производител Валмарк, затова гарантираме за конкурентната стойност на продуктите. Пробиотици Biopron IB symbio лекуват състояния на нередовния стомах , като подуване, диария и запек. Девет щама живи бактерии са включени в състава на хранителните добавки. Biopron IB symbio са под формата на капсули или разтворими сашета.

 

Предимството на продукта е комбинацията от двата вида полезни бактерии с Saccharomyces boulardii, тъй като всяка от тях има различна роля в чревната микрофлора. Допълнителните фруктоолигозахаридите принадлежат към класа на разтворимите фибри. Биопрон Ай-Би Симбио са без добавени консерванти и без глутен. Купете тези или други пробиотици на Walmark на изгодна цена в клуб Здраве.

Подут корем: може да е синдром на раздразненото черво – IBS
05.11.2018

Подут корем: може да е синдром на раздразненото черво – IBS

Причините за подут корем и газове, ако изключим заболявания като колит, гастрит, панкреатит и др., се дължат на неправилно хранене или нарушен баланс в чревната микрофлора.

Прочети повече
Прегледи: 16613
IBS – с подуване
20.07.2018

IBS – с подуване

Въпреки, че подуването не е класифицирано от медицинската лиетратура като самостоятелен вид IBS, меторизмът или прекомерното оразуване ан газове са чест проблем за хората страдащи от IBS които се нуждаят от малко по-различни хранителни напътствия, поради което сме предвидили отделен раздел с подходяща информация.

Прочети повече
Прегледи: 443
IBS – с диария
20.07.2018

IBS – с диария

Хората с този тип IBS се оплакват от коремна болка свързана с воднисти изпражнения, повишена честота на ходене по голяма нужда или внезапни позиви за изхождане. Тези симптоми могат да бъдат облекчени само след посещение на тоалетната. Понякога може да има наличие на слуз в изпражненията или усещане за непълно изхождане.

Прочети повече
Прегледи: 412
IBS – с констипация
20.07.2018

IBS – с констипация

Хората с този тип IBS се оплакват от коремна болка свързана със запек, твърди или безформени изпражнения и затруднена дефекация. Честотата на ходенията по голяма нужда обикновене е повече от 3 дни. Често неприятние симптоми свързани с констипацията са придружени от подуване.

Прочети повече
Прегледи: 204
Факти и митове за IBS
20.07.2018

Факти и митове за IBS

Факт: Научните изследвания са доказали, че еднакъв брой момчета и момичета могат да бъдат засегнати от този синдром Мит: IBS не е причина за повишен риск от злокачествено или възпалително заболяване на дебелото черво.

Прочети повече
Прегледи: 164
Често задавани въпроси свързани с IBS
20.07.2018

Често задавани въпроси свързани с IBS

Какво е IBS? Как да разпознаем IBS? Какво може да ядем ако имаме IBS?

Прочети повече
Прегледи: 240
Какво предизвиква синдромът на раздразненото черво (IBS)?
27.04.2018

Какво предизвиква синдромът на раздразненото черво (IBS)?

Все още не е известна истинската причина, водеща до IBS въпреки значителният напредък на медицината. Съществуват множество научни теории, които показват, че причината за болестта може да се крие в повече от един фактор.

Прочети повече
Прегледи: 12727
Показани са резултати от 1 до 7 от 8 общо