Честит рожден ден, Валмарк!

Честит рожден ден, Валмарк!

Публикуван: 14.06.2016

Прегледи: 16

През месец юни 2016 г. „Валмарк България“ – компанията Номер Едно на пазара на хранителни добавки чества 10 години от стъпването си на българския пазар. Годишнината стана повод за една социална инициатива, която мениджмънта на Валмарк България предприе.  На 10 юни целият екип на компанията засади 5 дръвчета Гинко билоба в Морската градина на град Варна с помощта на г-н Васил Дъбов – експерт-гинколог.

Гинко билоба е най-старият дървесен вид, познат на света. Възрастта му се оценява на цели 200 млн. години. Това дърво е представител на цял клас растения, които съществуват още от времената на динозаврите.

Съчетанието от устойчивост на болести, неподатлива на насекомите дървесина и способността да образува въздушни корени правят гинко много дълголетни. За някои екземпляри се твърди, че са на повече от 2500 години.

Гинко Билоба е едно от първите най-употребявани лечебни растения в света. Листата му съдържат 198 активни съставки. Според Мариан Бюхерт, немският изследовател на символните значения на растенията, гинко билобата е символ на непобедимост. Дървото има 7 символа – неунищожимост, приспособимост и носи в себе си надеждата, дълголетието, плодовитостта, приятелството и симпатията.

„Вече 10 години нашата компания носи надежда и дълголетие на българските потребители, като предлага качествени хранителни добавки за по-добър живот и по-добро здраве. Нека нашите дръвчета Гинко пуснат корените си дълбоко и останат неподатливи на бурите“, каза Десислава Райчинова, Управител на „Валмарк България“.

„Бих искала лично да благодаря на Община Варна за подкрепата, която ни оказа и на г-н Васил Дъбов – експерт-гинколог, който ни помогна в тази прекрасна инициатива“, допълни още г-жа Райчинова.