Косопад? Чупливи нокти? Проблемна кожа? Ето какво споделиха с нас няколко дами

Косопад? Чупливи нокти? Проблемна кожа? Ето какво споделиха с нас няколко дами

Публикуван: 30.04.2015

Прегледи: 341

Според онлайн проучване, проведено от нас, 90 % от жените, които са опитвали Калмацин, са доволни от резултата. Попитахме няколко наши потребителки какво ги е накарало да изберат Калмацин и ето какво споделиха те с нас:

„Както всяка една млада жена, така и аз винаги съм искала да имам дълга, блестяща коса, с която да впечатлявам околните. От опит знам, че красивата коса е едно от най-важните неща, определящи външния вид на жената. Проблемът ми беше, че косата ми не можеше да спре да цъфти, започна да се заплита в краищата и да пада!

Използвах какви ли не балсами и маски за коса, но ежедневното третиране с пресата, както и триенето в синтетичните дрехи, с които се бях отрупала през зимата, бяха увредили до такава степен косата ми, че нищо не можа да помогне. Разбира се, това беше преди да намеря Калмацин – той наистина помогна да подхраня косата си.“

Антония Пенева, 32 г.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------


Любопитна информация:

Ежедневното третиране с преса, както и редовното боядисване, увреждат нашата коса. Липсата на необходимите дневни количества калций води до допълнително изтъняване и цъфтеж. Ето защо е необходимо да полагаме специална грижа за здравето на косата си.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------

 



„Винаги съм се чудила как повечето жени успяват да поддържат маникюра си в перфектно състояние през цялото време. Поглеждайки към своите нокти, които се чупеха при най-малкатонещо, изпитвах огромен дискомфорт при мисълта, че хората ще забележат това. Всички знаем обаче, че редовното посещение при маникюристката е едно неевтино хоби, което понякога може и да доведе до влошаване на състоянието на ноктите. Ето защо започнах да търся алтернативни начини, за да имам красив и в същото време здрав маникюр.

Ако трябва да бъда честна, далеч не очаквах да намеря моето спасение в аптеката. Но се случи точно това. От приятелки бях чувала за Калмацин Форте, но сега се убедих сама, че Калмацин наистина помага! А и ноктите ми мислят така!“

Красимира Божилова, 29 г.

 

Каква е тайната на Калмацин Форте?

Калмацин Форте е комбинация от калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин Д.

Калцият изгражда костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Недостатъчното му количество води до чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Когато се приема чрез храната, голяма част от калция не се усвоява и се изхвърля неизползвана от организма. За пълноценното усвояване на калций в организма е необходим витамин Д.

Цинкът от друга страна регулира омазняването на кожата и косата и се препоръчва при акне. Недостатъчното количество цинк може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.

Магнезият се среща във всяка клетка на човешкото тяло и е изключително важен за нормалното функциониране на мускулите и нервната дейност, както и за образуването на енергия. Често жените, които спортуват активно, имат недостиг на този минерал поради изхвърлянето му от организма заедно с потта. Усеща се като мускулни крампи. Магнезият помага при напрежение и стрес, хронична умора, умствено и психическо натоварване.