Природни средства връщат лекотата в походката

Природни средства връщат лекотата в походката

Публикуван: 04.06.2013

Прегледи: 221

Страдате от проблеми с вените през лятото? Знаете ли, че можете да си помогнете лесно и ефективно с природни средства?

Природни средства срещу чупливост на капилярите и проблеми с вените:

Силата на натуралните венотоници е позната от векове, а съвременната фармакология залага на натрупаните знания, за да комбинира най-ефективните растителни съставки от различни краища на света. Ето каква комбинация работи най-добре срещу чупливостта на капилярите и проблемите с вените:

Екстракт от конски кестен – извлечения от плодовете есцин притежава противовъзпалително действие и подобрява здравината на венозните стени. Така намалява задържането на кръв и последващия оток в глезените и долната част на краката на страдащите от хронична венозна недостатъчност.

Див чемшир - широко използвано средство в народната медицина. Действа срещу задържането на вода, подобрява венозната микроциркулация, еластичността на венозните стени и намалява възпалението на съдовите стени.

Черна боровинка - плодовете и съдържат специфични танини и са известни със силното си антиоксидантно действие. Те обезвреждат токсичните продукти от обмяната на веществата: кислород съдържащите радикали.

Готу колата е растение, разпространено в Южна Африка и Индия. В традиционната индийска медицина приемът на 2-3 листенца готу кола на ден е препоръчван като метод за забавяне стареенето на кожата. Подобряването на еластичността и пропускливостта на венозните стени води до по-добро кръвоснабдяване на кожата.

Хеспередин – известен също като витамин P, биофлавоноид и фактор за капилярната пропускливост. Хесперидинът заздравява стените на капилярите, с което предотвратява образуването на синини в резултат на контузи, намалява схващанията и спомага за поддържането на съединителната тъкан в добро състояние.

 

Ефективно средство при тежест и умора в краката

Вариксинал комбинира силата на тези пет натурални съставки и е разработен под формата на таблетки и гел, за да осигури пълноценна грижа за кръвоносните съдове. Приемана вътрешно, формулата се усвоява най-пълноценно и действа в насока намаляване на отока, задържането на вода, подсилване циркулацията на кръвта и обезвреждане на токсините. Гелът е полезен когато търсим моментален ефект на „лекота“: например, когато вечер след ден, прекаран в бързане из града или пред компютъра имаме нужда от облекчение. Той попива бързо, създава ефект на стягане, а етеричните масла в дивия чемшир и готу колата оставят приятно усещане за свежест и деликатен аромат.



 

Още интересна информация и промоции може да намерите, като посетите страницата със статии на Клуб Здраве Wavita