Железният човек  ...или защо желязото е толкова важен елемент за хората

Железният човек ...или защо желязото е толкова важен елемент за хората

Публикуван: 12.10.2017

Прегледи: 115

Сигурно често ви се случва да се чувствате изморени не само след дълъг ден, но дори и още в неговото начало. Повечето хора си мислят, че причините се крият в натовареното ежедневие, тежките и безкрайни работни дни в съчетание с вечерните грижи за семейството и близките хора. Оказва се обаче, че ние разполагаме с далеч повече сили, отколкото можем да предположим. Необходимо е само да знаем как да ги поддържаме, за да се чувстваме изпълнени с енергия. Може би ще се учудите, но, освен вас, има още стотици хиляди хора по света, които имат, ако не същите, то доста подобни задължения на вашите, но те далеч не се чувстват толкова изнемощели вечер и толкова отпаднали сутрин. Причината не е в някакви географски обусловени свръхсили, а в количеството желязо, което се намира в организма. Според последните проучвания почти една трета от населението на света страда от дефицит на желязо, а на особено голям риск са изложени именно дамите в детеродна възраст, бременните, хората, страдащи от анемия, кръводарителите, децата в подрастваща възраст, както  и вегетарианците и веганите. Желязото е жизненоважен микроелемент за човешкия организъм. Той отговаря за преноса на кислород в организма, за синтеза на хемоглобин и червени кръвни телца (еритроцити), поддържа имунитета и подобрява цялостния тонус на организма. Без здрави червени кръвни телца тялото страда от недостиг на кислород, а оттам постепенно идва и чувството на умора. Това неминуемо се отразява на работата и продуктивността на мозъка, както и на способността на имунната система да се бори с инфекции.

За съжаление в съвременния свят едва между 5% и 35% от желязото в храната бива усвоено правилно от организма. Ето защо се нуждаем от допълнителен прием на желязо. Такова прекрасно и доказано ефективно решение е “Желязо Комплекс” от Валмарк. Този продукт представлява богата и балансирана комбинация от взаимнодопълващи се витамини и минерали, която стимулира кръвообрауването и зарежда организма с енергия. Освен желязото, за образуването на нови червени кръвни телца спомагат още витамин B12 и фолиевата киселина. Витамин C от своя страна отговаря за правилното усвояване на желязото в организма, магнезият поддържа адекватен електролитен баланс, а селенът подпомага имунната система и в комбинация с останалите съставки предпазва клетките от оксидативен стрес. Цинкът е много важен за усвояването на хранителните вещества като въглехидрати, мастни киселини и протеини. Той участва в клетъчното делене, необходим е за синтезата на ДНК и е мощен антиоксидант.
“Желязо Комплекс” е високоусвоим органичен източник на желязо от втора валентност. Ето защо приемът му е не просто позволен, но е и подходящ и препоръчителен по време на бременност и кърмене, както и за деца над 12 години.