Walmark продължава да се разширява

Walmark продължава да се разширява

Публикуван: 15.02.2007

Прегледи: 16

Най-големият чешки производител на витамини и хранителни добавки откри ново представителство в Латвия.

Латвия е втората Балтийска държава, след Литва, където Walmark открива свое собствено представителство. Отварянето на врати на осми подред клон на компанията е сигурно доказателство за засилващата се международна дейност на Walmark. Новото представителство ще стартира своята дейност през лятото, в столицата на Латвия - Рига.

До сега, в продължение на почти девет години продуктите на Walmark се предлагаха на латвийския пазар посредством местен бизнес партньор. Директорът по износа на Walmark Димитрис Анестис казва: „Новият клон може лесно да следва действията на отдела по износа, който успя да създаде много добра репутация на продуктите ГинкоПрим, АртроСтоп Плюс, Витавижън и Уринал, които са едни от най-успешните“.

След присъединяването на Латвия към Европейския съюз  през май 2004 г. последва нов тласък за развитието на Латвийската икономика. „Въпреки че населението на Латвия представлява една четвърт от това на Чешката република ние счетохме, че този пазар може да бъде много интересен. В сравнение с други Източно Европейски държави стандарта на живот тук е относително висок. Очакваното увеличение на населението, също както и растящата тенденция за здравословен начин на живот е възможност за нашето по-нататъшно развитие. Откриването на собствено представителство с независим бизнес и контрол на маркетинговата политика ни помага да използваме по-добре потенциалния растеж и да удвоим сегашния оборот на Латвийския пазар” каза Генералния Директор на Walmark Томас Мацура, като продължава по-нататък : „През последните години изключително успешно откриваме нови представителства, средно по едно годишно и бихме желали да продължим в тази посока”.

Новото представителство на Walmark в Латвия ще бъде оглавявано от František Čekal, който е директор и на представителството в Литва. Той ще контролира дейността на двете Балтийски държави в бъдеще. Генералния Директор Томас Мацура коментира: „Под ръководството на  František Čekal представителството на Walmark в Литва стана за по-малко от две години един от трите най-големи играча на местния пазар за хранителни добавки и естествено ние очакваме подобни резултати и в Латвия.”  

Развитието на международната търговска дейност на Walmark е основна за постигането на стратегическите цели, т.е. да станем най-големия производител на хранителни добавки в Централна и Източна Европа. В момента Walmark оперира посредством  представителства в 8 Европейски държави - Чехия, Словакия, Полша, Румъния, Унгария, Украйна, Литва, България, и изнася продуктите си чрез местни дистрибутори за още двадесет държави.

Днес продажбите на Walmark на чуждестранния пазар надвишават тези на местния. Освен в Чешката Република компанията е лидер в областта на хранителнителните добавки също така на Словашкия, Румънския, Българския, Полския, Литовския и Унгарския  пазар.

Още интересна информация и промоции може да намерите, като посетите страницата със статии на Клуб Здраве Wavita