Walmark a.s сключва договор за партньорство с Mid Europa Partners

Walmark a.s сключва договор за партньорство с Mid Europa Partners

Публикуван: 26.08.2012

Прегледи: 17

На 24.07.2012 бордът на Директорите на Walmark a.s. съобщи, че влиза в партньорство с Mid Europa Partners – най-голямата независима инвеститорска компания в региона, с проекти в Централна Европа и Турция. Mid Europa Partners придобива 50% дялово участие от компания Walmark a.s.

Партньорство с Mid Europa Partners

„Kато безпрецедентен лидер в хрaнителните добавки в Централна и Източна Европа, често сме проучвани от потенциални инвеститори. След внимателна преценка, имаме удоволствието да ви съобщим, че избрахме за свой партньор Mid Europa Partners. Вярваме, че това партньорство ще ни помогне да постигнем средносрочните цели на компанията за разширяване на бизнеса и реализиране на съществен ръст в обема на продажбите през следващите 5 години. Убедени сме, че Mid Europa Partners са най-добре подготвени, за да подпомогнат изпълнението на нашата стратегия, ще допринесат със своя опит, особено в области като сливания и придобивания, управление на продуктовото портфолио, развитие и придобиване на нови OTC продукти.

От голямо значение за нас е партньорството с компания, разполагаща с висококвалифициран екип от експерти и консултанти в сферата на фармацевтичната индустрия.“, сподели в официално съобщение до медиите Адам Валах, Председател на Борда на Директорите на Walmark a.s. Транзакцията е joint venture партньорство, в което Mid Europa Partners няма да придобие мажоритарен дял. Настоящите акционери на Walmark a.s. ще запазят 50% дялово участие, както и водеща роля в управлението и взимането на решения от страна на компанията.

Стратегията за растеж

Също така те ще бъдат пряко включени в реализирането на стратегията за растеж на бизнеса. Мишел Капио, Директор на Mid Europa Partners, който ръководи инвеститорския проект, даде своя коментар: „През последните две десетилетия създателите на Валмарк са изградили уникална бизнес платформа от изключително успешни брандове на пазара, повечето от които заемат лидерски позиции на пазара на хранителни добавки и реализират постоянен растеж в продажбите. Развълнувани сме от предстоящото партньорство с Валмарк и очакваме с нетърпение съвместната работа с основателите и акционерите на компанията в нейния следващ етап на развитие. Ентусиазирани сме от възможността за засилване на позициите на Валмарк в основните фарма категории, както и от новите мащаби, които се разкриват пред нас за инвестиции в региона и развитие на продуктовото портфолио.“ Споразумението все още не е подписано. Приключването на транзакцията се очаква през втората половина на 2012 г. Лондонската инвестиционната банка Rothschild и местната Coprin са финансови консултанти на Валмарк по проекта за сливане.

Юридическото обслужване се извършва от Allen and Overy. For further information please contact: Ilona Urbanova – HR Director Walmark a.s. Tel.: +420 558 301 291 e-mail: ilona.urbanova@walmark.cz За Валмарк Валмарк е номер 1 независим производител на витамини, минерали и хранителни добавки в Централна и Източна Европа. Валмарк заема лидерска позиция в Чехия, Словакия, България, Румъния, Унгария и 3та пазарна позиция в Полша и Балтийските държави.

Какво предлага?

Компанията предлага широка гама от хранителни добавки и OTC продукти чрез добре изградена дистрибуторска мрежа. Продуктовото портфолио на Валмарк включва марки като АртроСтоп, водещ продукт в грижата за ставите, Простенал и Уринал – урологични продукти за мъже и жени, Марсианци – любимите мултивитамини на децата. За MID EUROPA PARTNERS Mid Europa Partners е независима частна инвеститорска компания, оперираща в Централна Европа и Турция. С офиси в Лондон, Будапеща, Варшава и Истанбул, Mid Europa Partners ръководи фондове на стойност близо 3.2 милиарда долара. Екипът на Mid Europa Partners инвестира в района от 1999.

За още полезна информация от Клуб Здраве посетете страницата ни със статии.