Топ педиатри препоръчват прием на DHA за по-умни деца

Топ педиатри препоръчват прием на DHA за по-умни деца

Публикуван: 26.03.2009

Прегледи: 404

Нов продукт за деца развива умствените им способности

Достатъчният дневен прием на DHA (докозахексаенова киселина) спомага за развитието на мозъка и нервната система на детето, бяха единодушни в мнението си над сто български педиатри и детски психолози на конференция на тема „Как да подпомогнем умственото развитие на децата”.  Конференцията, организирана от Валмарк, събра професионалeн опит и препоръки в решаването на проблемите с умственото развитие, концентрацията и хиперактивността у децата.

Д-р Василка Илиева, Началник отделение по детски болести към Национална кардиологична болница, представи клинични проучвания, според които приемът на DHA е от съществено значение за развитието на мозъка, за намаляване проявите на хиперактивност у децата и подобряване на паметта и  концентрацията. Това е причината Валмарк да създаде новия продукт за деца „Звездички”, с високо съдържание на DHA.

Ирина Драголова, М.А. психолог и Олга Георгиева, логопед, ц-р “Логос”, също лектори на събитието, обсъдиха с колеги доколко и дали изобщо родителите разпознават хиперактивното дете. От техния опит споделиха, че подходът към решаването на когнитивните и поведенческите проблеми от най-ранна възраст задължително трябва да е комплексен. Препоръчва се  прилагането на т.нар. когнитивно-поведенческа терапия заедно с родителите, както и включването на важни за детското развитие витамини и ненаситени мастни киселини каквато е DHA.

Клинични проучвания показват, че приемът на DHA чрез храната е 10 пъти под необходимата норма за децата. Затова е препоръчително родителите да изберат друг начин за включване на DHA в менюто на своите деца.

Валмарк създаде уникален нов продукт със специална грижа за децата, “Звездички”, с високо съдържания на DHA. Те са произведени от високопречистено рибено масло, а вкусът и мирисът на риба е заменен с вкус на сладки портокали.  Дъвчaщите се желатинови капсули “Звездички” са идеален източник на DHA за деца, които не обичат да ядат риба или имат алергична реакция. „Звездички” осигуряват достатъчният дневен прием на DHA успоредно с подходящо подбрани витамини само в една капсула дневно.

DHA омега-3 киселината, която се съдържа в “Звездички” е с решаваща роля за развитието на мозъка и интелектуалните способности на малкото дете. „Звездички” вляят положително върху способността за концентрация и състоянието на хиперактивност и спомагат за психическия комфорт на детето. „Звездички” допринасят за поддържане на добро физическо здраве – с положителен ефект върху сърдечносъдовата система и зрението.  

Звездичкиса новия приятел на умните деца!

Продуктът е подходящ за всички деца над 3г. възраст. Без риск от нежелани странични ефекти и може да се употребява дълго време.

За повече информация, посетете www.zvezdichki.bg.