Спирулината - космическа храна за космически резултати

Спирулината - космическа храна за космически резултати

Публикуван: 24.06.2019

Прегледи: 2041

Спирулината е естествен източник на ненаситени мастни киселини, витамин B комплекс, бетакаротин и зеаксантин, желязо, хлорофил и много други микроелементи. Всички тези съставки и дават ненадминати свойства при нормализиране и повишаване обмяната на веществата, контрол на телесното тегло, антиоксидантно действие и енергизиране на организма.

Неотдавна за диети и диетолози се говореше най-вече, когато се налагаше спазването на определен режим след оперативна намеса или поради специфични състояния на организма като алергии, непоносимост към храни, диабет и т.н. Днес диетата се превърна термин, който илюстрира най-вече желанието за бързи резултати при регулиране на телесното тегло. Причини за това се крият не само в модната индустрия и перфектните тела, които ни разстрелват от кориците на всяко списание, или пък всички изваяни инстаграм селфита. Те, разбира се, оказаха влияние на тези от нас, които редовно се поглеждаме в огледалото, но като че ли най-голямо влияние за появяването на диета във всяко семейство и всеки живот се оказа революцията в храненето, на която ставаме свидетели.
 
Днес вече говорим за вегетарианство, веганство, суровоядство, кетоза и какво ли още не като за напълно нормален и разбираем начин на живот. Суперхраните също преобърнаха мисленето не само на активно спортуващите, но и на активно живеещите. Тези, които са подложени на неконтролиран стрес осъзнаха, че трябва да променят сериозно навиците си, ако искат да оцелеят във въртележката на корпоративния свят. А кои, ако не хранителните навици, определят най-много състоянието на организма, духа и съзнанието ни?
 
Разбира се с оглед на новопристигащото, макар и тропическо лято, всички дами искат да изглеждат прекрасно, щом преминат психологическата бариера да се съблекат за пръв път пред толкова много хора след 9 месеца якета, палта, чорапогащници, дънки, ризи, блузи, пуловери, шапки, шалове, ботуши. Преди този момент започваме да си създаваме допълнителен стрес, докато изберем по кой път да стигнем до желаната дестинация - красивото лятно тяло. След зимните месеци с преобладаващо тежки храни е трудно просто за няколко седмици да промениш изцяло режима си на хранене и своето меню. Затова е необходима мощна помощ - и не, не си и помисляйте за химически съставки, които обещават бърз резултат. Те имат толкова странични ефекти, че въобще няма да може да се зарадвате на това, което ще видите в отражението си. Трябва ви нещо от природата, съставка, с която тялото си взаимодейства чрез толкова силна симбиоза, че рязко ни напомня откъде сме произлезли и как сме еволюирали.
 
Такава супер храна, която космонавтите използват в своите дълги мисии във Вселената, е спирулината. Синьо-зеленото водорасло (Arthrospira platensis) от древни времена е използвано в Африка, Южна Америка и Азия като храна, богата на протеини.


Спирулината е естествен източник и на ненаситени мастни киселини, витамин B комплекс, бетакаротин и зеаксантин, желязо, хлорофил и много други микроелементи. Всички тези съставки и дават ненадминати свойства при нормализиране и повишаване обмяната на веществата, контрол на телесното тегло, антиоксидантно действие и енергизиране на организма. Освен това вълшебното водорасло притежава противовирусни и антибактериални сили, влияе антистресово, намалява кръвосъсирването и спомага за поддържането на високи нива на хемоглобин в еритроцитите. Ето защо специалистите препоръчват спирулина за хора с анемии, наднормено тегло, диабет, кожни заболявания, умора, безсъние, депресия и тревожност, алергии и предменструален синдром.
 
Така че, ако и вие спазвате хранителен режим или сте подложени на физическо и психическо натоварване, активно спортуващи сте и искате да подържате мускулна маса, или просто искате да влезете във форма по здравословен начин, търсете в аптеките оригиналната чиста хавайска спирулина пасифика в концентрат от 500 mg. Препоръчителната дозировка е от една до 3 таблетки дневно, а препоръчителното лятно настроение е: слънчево с преобладаващо изваяни тела и усмихнати лица.