Първа следпразнична мисия: Нова година, ново здраве

Първа следпразнична мисия: Нова година, ново здраве

Публикуван: 12.01.2018

Прегледи: 603

Почивните дни, богатите трапези и събиранията с близки и приятели до ранни зори вече отминаха. След такъв празничен маратон обикновено организмът ни се нуждае от възстановяване и детоксикация, за да започнем новата година заредени, тонизирани и в хармония с тялото си.

Всекидневните ангажименти и отговорности често заемат цялото ни време и, колкото и да имаме желание да отидем в залата да спортуваме, рядко успяваме да я посетим.
 
От друга страна, визитите при диетолог, спазването на определени часове на хранене и сложните био менюта не са по вкуса и възможностите на всеки.
Но как да направим така, че да изглеждаме и да се чувстваме наистина добре?
 
Да започнем с нещо, за което всеки си мисли и се досеща, че е хубаво да се направи след толкова много дни на сериозно хапване и пийане J
 
Детоксикацията
 
Все повече хора виждат ползите в това да правят прочистване на ораганизма си с помощта само на природни средства. Изчиствайки организма си от натрупаните токсини, ние ще подпомогнем ѝ имунната си ситема, ще изчистим кожата, както и излишните течности. Един от ефективните начини за това е с помощта на определени билки, които ще се погрижат за органите отговорни за детоксикацията: черен дроб, бъбреци, храносмилателна система.
 
Подобни билки са бял трън, бяла бреза, пирей, коприва, глухарче лайка и др. Две интересни субстанции, които подпомагат естествения детокс, са юката и хлорелата.
Доказано те помагат за изхвърлянето на токсини от тялото. Юката е наричана “дървото на живота” от древните индианци и има силно прочистващ и противовъзпалителен ефект. Хлорелата помага за по-доброто функциониране на черния дроб, жлъчния мехур и бъбреците.
 
Здрав дух в красиво тяло
Човешкият метаболизъм е една цяла наука, затова трябва да подходим много внимателно към вътрешното си аз.
Чрез много от съвременните диети губим повече мускулна маса, отколкото мазнини, а това е грешен подход за постигане на по-добро здравословно състояниe и по-атрактивно изглеждащо тяло.
 
Така например малко известен факт е, че хромът е изключително важен елемент за правилното функциониране на нашия организъм, защото е пряко свързан с обмена на въглехидрати.
 
Хромът е необходим за правилното действие на инсулина и неговото ниво в кръвта ни. Както знаете, инсулинът е отговорен за правилното усвояване на глюкозата в организма. Благодарение на него тя не остава в кръвта, а се приема от клетките и така получаваме повече енергия. Известен като “хормон на изобилието”, той се произвежда от панкреаса, а при недостиг се развива заболяването диабет.
 
Хромът се съдържа в храни като царевица, ябълки, цвекло, домати, но, за съжаление, качеството на съвременните хранителни продукти е такова, че рядко можем да си набавим препоръчителната дневна доза само от тях. Затова е добре да си ги набавим с помощта на хранителна добавка.
 
Чувствате ли се добре отвътре, това неминуемо ще ви проличи и отвън. Защото когато сме тонизирани, усмихнати и в добро настроение, преминаваме през ежедневните ангажименти не само по-леко, но и далеч по-приятно.
 
Очаквайте продължение...