Пролетна детоксикация

Пролетна детоксикация

Публикуван: 26.03.2018

Прегледи: 1480

Детокс програмите обикновено са кратки, но много ефективни. Резултатът - чувстваме се по-добре и това си личи.

Студените месеци са период, в който обикновено се отпускаме и си позволяваме повече забранени вкусни удоволствия - сладкиши, пици, спагети и какво ли още не. Затова не е изненада, че с настъпването на пролетта се чувстваме подути и натежали и мисълта за летни забавления на морския бряг ни носи повече стрес, отколкото положителни емоции. Първото, което е препоръчително да направим, за да си върнем самочувствието и да изглеждаме отново добре, е пречистване на организма. Най-подходящото време за това е началото на пролетта.  
 
Детокс програмите обикновено са кратки, но много ефективни. Резултатът - чувстваме се по-добре и това си личи. 
 
Защо е полезно да правим детоксикация?
 
Извеждането на задържаните излишни течности от тялото придава по-свеж вид на кожата, намалява обиколките, тонизира и ни връща доброто настроение. Това са само малка част от основните ползи на детокса.
 
Разбира се, най-добрият начин да пречистим тялото си е по естествен начин, особено ако сме прекалили  с кофеина, алкохола, цигарите и по-тежките храни, ще се наложи да му помогнем малко.
 
Откъде да започнем?
 
Детоксикация не означава гладуване и нечовешки лишения. Можем да подпомогнем нормалното функциониране на организма с помощта на билки. Сред най-ефикасните са бял трън, глухарче, пирей, коприва, бяла бреза, лайка. Други две интересни растения, които подпомагат естествения детокс, са юката и хлорелата.
 
  • Юката се среща в Южна и Северна Америка. Още от древността индианците наричали растението дърво на живота. Специалните вещества - сапонини, които се съдържат в него, спомагат за разграждането на токсините и по този начин допринасят за тяхното изчистване от тялото.
  • Хлорела е вид водорасло. В някои части на света се използва за храна, а в други - за лекарство. Има противовъзпалително, антибактериално, противовирусно, стимулиращо имунитета действие.
  • Екстрактът от бял трън пък подпомага детоксикацията и защитава клетките от свободните радикали. Освен това действа благотворно на черния дроб.
  • Глухарчето и пирейът са мощни диуретици с положително въздействие върху храносмилателната и отделителната системи.
  • Добре позната копривата има мощно кръвопречистващо, кръвообразуващо и антианемично действие.
  • Бялата бреза подпомага изчистването на токсините и излишните течности от тялото. Освен това оказва благотворен ефект при проблеми на храносмилателната система и различни кожни болести.
  • Лайката е богата на силни антиоксиданти, които предпазват кожата и клетките от оксидативен стрес. Има противовъзпалително действие, оказва благоприятен ефект при заболявания на храносмилателната система.
 
Всички тези билки можете да намерите в продукта ДетоксЕликсир на “Валмарк”. 14-дневната ДЕТОКС ПРОГРАМА е лесна и удобна - приемат се само 3 таблетки дневно. ДетоксЕликсир подпомага естествения процес на пречистване на организма, а ефектът е осезаем само след две седмици!
14-дневен детокс с билки през есента
03.10.2016

14-дневен детокс с билки през есента

Два пъти в годината, през пролетта и есента е препоръчително да се прави пречистване на организма. В есенния период, кратката детокс програма подпомага цялостно организма, подобрява съня, красивия вид на кожата и изчистването на излишните течности. 

Прочети повече
Прегледи: 324
Кои са най-важните билки за детоксикация?
15.03.2016

Кои са най-важните билки за детоксикация?

При идеални условия на живот организмът е в състояние да се пречиства сам. Въпреки това, предвид съвременния начин на живот и цялостните условия като замърсяване на въздуха, наличие на пестициди в храната или замърсяване на питейната вода, черният дроб е претоварен с токсини и в резултат на това не може да изпълнява ефективно функцията си.

Прочети повече
Прегледи: 22891