Менопаузата НЕ е краят на активния начин на живот

Менопаузата НЕ е краят на активния начин на живот

Публикуван: 22.12.2017

Прегледи: 1037

Жената е най-прекрасното творение на природата. Но като всяко съвършенство и това си има своите несъвършенства - най-често за такива са сочени променливите и непредвидими настроения. Често обаче тези на пръв поглед непостоянства в емоционалното състояния се дължат на различни хормонални промени, през които преминава женският организъм. Едно от тях е менопаузата.

Лекарите дефинират менопаузата като времето, настъпващо след последния менструален цикъл. То представлява серия от промени, които могат да започнат във възрастта между 30 или 40 години и да продължат в периодите около 50 и даже около 60 години. Средната възраст за навлизане в менопауза най-често е 50-51 години. За съжаление, се наблюдава тревожна тенденция за по-ранно регистриране на последния цикъл, причинено от нездравословен начин на живот, стрес и нарушен хормонален баланс. Така днес половината от живота на голямата част от жените се случва след настъпването на менопаузата и само от тях зависи какво ще е неговото качество.

И все пак е важно да се отбележи, че това е естествен биологичен процес и в никакъв случай не е заболяване. Макар той да е свързан с хормонални, физически и психосоциални промени, това определено не е краят на младостта и сексуалността. Единственото, което се изисква от дамите, за да продължат да водят пълноценен живот, е да се информират за последствията и начините за тяхното предотвратяване.
 
Една от най-важните промени, които настъпват в тялото по време на менопауза, е  начинът, по който тялото започва да усвоява калция. Намаленото ниво на естрогените повлиява усвояването на калция и увеличава нивото на холестерола в кръвта, а това значително повишава риска от развитие на остеопороза и сърдечни заболявания.
Остеопорозата е най-честото костно заболяване в напреднала възраст при дамите. Тя може да се появи дори и в периода преди настъпването на менопауза. Наричат я “тиха епидемия”, защото пристига и се развива без симптоматика и болки.
Три фактора са съществени за поддържане на здравината на костите през целия живот: редовни физически упражнения, достатъчен прием на калций с храната и снабдяване с витамин D, който е съществен за усвояването на калция. При жените в по-напреднала възраст последните две са от критична важност, а имайки предвид качествения състав на храните, тези задачи изглеждат почти непосилни.
 
Ето защо препоръчваме редовния прием на “Калмацин Остео”. “Калмацин Остео” е нов продукт в портфолиото на Валмарк и се отличава с иновативна и обогатена с мед и манган формула. Висококачествената комбинация от калций и магнезий осигурява грижа за здравето на костите. Продуктът съдържа още витамин D3 за по-добро усвояване на калция и е подходящ както за краткосрочен, така и за дълготраен прием. Включените в състава мед и манган пък превръщат “Калмацин Остео” в предпочитан продукт за бременни жени, а наличието на витамин B6 допринася за правилното усвояване на магнезия. Освен всичко това, новата формула оказва благотворен ефект върху нервната система, подпомага дейността на сърцето и подсилва имунната система.
“Калмацин Остео” не само ще осигури дневния прием на необходимите минерали и полезни съставки, но и чрез благоприятното влияние, което ще окаже на вашите коса, кожа, нокти и зъби, ще повиши значително вашето самочувствие. Защото, независимо от възрастта, ние сме на точно толкова години на колкото се чувстваме.