Меки нокти? Не, благодаря!

Меки нокти? Не, благодаря!

Публикуван: 09.10.2017

Прегледи: 2840

Знаете ли кое е първото нещо, което мъжете забелязват в една жена? Ръцете ѝ. Дали пръстите са изящни, дали дланта е нежна и дали... маникюрът е поддържан.

Може би повечето хора ще заключат, че мъжете днес са по-повърхностни от преди, щом не забелязват очите или усмивката, а наблягат на маникюра. Това обаче не е точно така. Всъщност състоянието на вашите нокти онагледява в немалка степен вашия начин на живот - добре изглеждащия и устойчив маникюр показва на силната половина, че срещу него стои добре поддържана и здрава дама, която би устояла на предизвикателствата на живота заедно с него. Също както зъбите, косата и талията, така и ноктите са подсъзнателни сигнали, които мъжкият индивид приема първосигнално и разкодира с цел да даде оценка на жената за нейните възможности да износи здраво поколение.

И дори и да не се вълнувате особено от мъжкото мнение, всяка себеуважаваща дама знае, че маникюрът е критично важен. Неугледният му вид трудно може да бъде прикрит, а неравната му форма определено е нещо, което “боде очите”. Ръцете са изключително важни - с тях се здрависваме, с тях шофираме, с тях говорим по телефона и както в тези, така и още в стотици ситуации те са изложени на показ. За да имате перфектен маникюр обаче, освен от поддръжката отвън, се нуждаете и от поддръжка отвътре.

Човешкият нокът е рогово образувание, изградено предимно от кератин, цинк, фосфор, калций и селен. С оглед на живота, който живеем, и качеството на храната, която консумираме, е съвсем предвидимо, че тези вещества не могат да се набавят в достатъчна степен по естествен начин. Предлагаме ви няколко изпитани съвета за страхотен маникюр:
 

  1. Дайте почивка на вашите нокти - колкото и да не ви се иска, всички специалисти ще ви кажат, че плочката има нужда да си почине от непрекъснатото третиране с лакочистители, гел-лакове, UV лампи и какво ли още не. Погледнете си календара, вижте коя седмица ви е най-малко натоварена и социална и оставете ноктите си в естествения им вид - разбира се в добре подържана форма и абсолютна чистота. Бихте могли дори да използвате заздравител, който е на прозрачна основа, но придава блясък и подхранва структурата на ноктите.

  2. Използвайте ръкавици за домакинската работа - колко и да мислите, че препаратите за почистване са щадящи, те неминуемо оказват влияние върху вашата кожа и нокти. Дори и да не ги увреждат директно, то със сигурност намаляват живота на току-що нанесения червен лак. За да запазите химикалите далеч от ръцете си, поставете ръкавици, преди да започнете да почиствате дома. За препоръчване са латексовите без талк.

  3. Приемайте хранителни добавки, особено в сезоните, когато слънцето е далеч от нашите географски ширини. Важно е да положим грижи за себе си и да изберем натурални продукти, които да подпомогнат нашия организъм и да му доставят нужните хранителни вещества, витамини, минерали и микроелементи. Пазарът изобилства от най-разнообразни предложения, но продуктът, който дамите предпочитат за здрава коса, кожа и нокти, несъмнено е “Калмацин Форте”. “Калмацин Форте” е подсилена формула с калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин D. Само 1 таблетка дневно доставя необходимите минерали за здравето на вашите нокти, за да изглеждава вашият маникюр точно като вас - перфектно.

Капе ли косата ти като листата навън?
02.10.2017

Капе ли косата ти като листата навън?

Защо косата, кожата и ноктите страдат в есенно-зимния период и как да поддържаме естетсвената им красота.

Прочети повече
Прегледи: 255
3 съвета за красива и усмихната есен от чаровната Славена Вътова
05.10.2016

3 съвета за красива и усмихната есен от чаровната Славена Вътова

В летния сезон е лесно да запазим доброто си настроение и активността си. Как обаче да запазим красивия си външен вид и усмивката да не слиза от лицата ни и през есента ще ни посъветва. Мис България Славена Вътова. 3 идеи, които ще запазят доброто ви настроение и прекрасен външен вид, вижте в следващите редове.

Прочети повече
Прегледи: 402
3 малки тайни за перфектен маникюр от Славена Вътова
12.09.2016

3 малки тайни за перфектен маникюр от Славена Вътова

Всяка дама знае, че поддържането на перфектен маникюр изисква доста усилия, за които често времето не стига. Редовното посещение на маникюрист е скъпо хоби, което понякога може да доведе и до влошаване състоянието на ноктите. Научете трите малки тайни на Мис България Славена Вътова за това как да поддържате естествената красота и здраве на дамските ръце и нокти.

Прочети повече
Прегледи: 321