Капе ли косата ти като листата навън?

Капе ли косата ти като листата навън?

Публикуван: 02.10.2017

Прегледи: 255

Защо косата, кожата и ноктите страдат в есенно-зимния период и как да поддържаме естетсвената им красота.

“Есен, есен, умиращ сезон”… се пееше в онази хубава песен на “Диана Експрес”. Есента е създадена от природата, за да ни даде време да се подготвим за тежката зима. И за да ни отвлече вниманието от предизвикателствата, през които преминава организмът ни, Вселената е решила да направи този сезон необятно красив.
Подобно обаче на дървета, които с тъга се сбогуват с окапващите красиви, обагрени листа, гъстотата на нашата “корона” също започва видимо да намалява. Да, става дума за добре познатия досаден косопад.

Винаги в края на лятото тъжим не само по залязващото късно вечер слънце, но и по красивите летни дрехи, които до последно отказваме да приберем на дъното на гардероба. Но в същото време се появява и онова вълнение от забравеното жълто палтенце, от красивия зелен шал и онези убийствени боти, на които така и не можа да се наситиш миналата година. И точно когато се наслаждавате на собственото си дефиле вкъщи, осъзнавате, че нещо във външния ви вид не е наред. Косата! Тя изглежда изтощена от жаркото слънце и солената вода, загубила блясък и плътност. Какво да направите, за да върнете нейната свежест? Предлагаме ви три безценни съвета, които спокойно може да споделяте с приятелки:

  1. Правете си маска веднъж седмично - има най-различни народни рецепти, както и готови решения в аптеките. Изпробвайте и намерете онова, което се отразява най-добре на структурата и растежа на вашата коса. Не правете компромиси, защото, както казват коафьорите, няма грим, който да може да скрие лошата прическа. 
  2. Използвайте специализирани продукти за термозащита - всички казват да не ползваме преси и маши и всички знаем, че няма да спрем да ги ползваме. Неизбежно е - защото е бързо, лесно, красиво и дълготрайно (е, невинаги, но все пак) решение. И тъй като високата температура е пагубна за косъма, е необходимо да нанесете специален термозащитен продукт, който да създаде преграда между високите градуси и косата ви. В повечето случаи, те имат и добавена стойност, придавайки повече блясък и издръжливост на прическата.
  3. Приемайте калций, магнезий и цинк като хранителна добавка от доказани производители - истинската причина за косопада е липсата на определени вещества, които организмът започва да пренася към други по-важни според него места - органите и мускулите. Е, да, но за дамите (и не само), блестящата коса и красивата прическа също е жизненоважна, нали? Ето защо, приемат на витамини и минерали е необходим. Калмацин Форте съдържа калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин D за по-добро усвояване. Ежедневният му прием спомага за осигуряване на необходимото дневно количество минерали, за да може всяка жена да поддържа здравето си отвътре, докато се грижи за красотата отвън!
3 малки тайни за перфектен маникюр от Славена Вътова
12.09.2016

3 малки тайни за перфектен маникюр от Славена Вътова

Всяка дама знае, че поддържането на перфектен маникюр изисква доста усилия, за които често времето не стига. Редовното посещение на маникюрист е скъпо хоби, което понякога може да доведе и до влошаване състоянието на ноктите. Научете трите малки тайни на Мис България Славена Вътова за това как да поддържате естествената красота и здраве на дамските ръце и нокти.

Прочети повече
Прегледи: 321
3 съвета за красива и усмихната есен от чаровната Славена Вътова
05.10.2016

3 съвета за красива и усмихната есен от чаровната Славена Вътова

В летния сезон е лесно да запазим доброто си настроение и активността си. Как обаче да запазим красивия си външен вид и усмивката да не слиза от лицата ни и през есента ще ни посъветва. Мис България Славена Вътова. 3 идеи, които ще запазят доброто ви настроение и прекрасен външен вид, вижте в следващите редове.

Прочети повече
Прегледи: 402