Диария, антибиотици, синдром на раздразненото черво!

Диария, антибиотици, синдром на раздразненото черво!

Публикуван: 09.11.2018

Прегледи: 20497

Причините за диария са много: хранителна непоносимост; вирусни или бактериални инфекции; стресова ситуация; синдром на раздразненото черво - IBS; нежелана реакция след прием на някои лекарства – антибиотици


Кой не познава диарията? Болезненото неприятно състояние, което честони поставя в неудобна ситуация.
 Причините за диария са много:
 • хранителна непоносимост
 • вирусни или бактериални инфекции
 • стресова ситуация
 • синдром на раздразненото черво - IBS
 • нежелана реакция след прием на някои лекарства – антибиотици
При прием на антибиотици, чието основно въздействие е  унищожаването на вредните бактерии, загиват и полезните бактерии, които играят ключова роля  за правилното функциониране на храносмилателната система и имунитет на организма.
При прием на антибиотици около голяма част от хората страдат от антибиотик-асоциирана диария. Този страничен ефект на лечението с антибиотици може да се появи дори 8 седмици след приема на лекарствата.

Диарията може да е и хронична, каквато е при Синдром на раздразненото черво - IBS

Синдромът на раздразненото черво представлява продължително и повтарящо се стомашно-чревно нарушение, поради нарушена регулация на връзката „мозък – черво“. Нарушенията в чревната микрофлора (или по-правилно казано-микробиота) се считат за възможна причина за развитието на Синдром на раздразненото черво със следните характерни симптоми:
-           епизоди на необяснима коремна болка (поне веднъж седмично)
-           диария, запек или редуването им
-           спешни, мъчителни позиви за изхождане
-           подуване на корема, често отделяне на газове
-           влошаване на оплакванията в стресови ситуации
Важно е да се уточни, че диарията не бива веднага да бъде спирана с медикаменти. 
 
Това е така, защото организмът се опитва чрез нея да изхвърли причинителя, дразнещ лигавицата на червата. Но ако разстройството не спира, е задължително да се посети лекар.
 
Силно ефективно и безопасно решение (без прием на медикаменти) за спиране на диарията и възстановяване на чревния баланс е приема на Biopron S. Boulardii (Биопрон Буларди).
 
Биопрон Буларди е иновативен продукт с тройна комбинация от дрожди Буларди + пробиотици + пребиотик в обща концентрация 100 милиарда живи бактерии в дневна доза от 2 капсули:
 • дрожди S. Boulardii20 милиарда живи бактерии. Дрождите S. Boulardii потискат развитието и размножаването  на бактериите причинители на диарията и неутрализират отделените от тях токсини, защото понякога диария се появява не заради наличие на дадени вредни бактерии в организма, а поради отделяните от тях токсини.
 • пробиотични щамове в концентрация 80 милиарда полезни живи бактерии -въстановяат трайно нарушения чревен баланс;
 •  фруктоолигозахариди – стимулират растежа и развитието на полезните бактерии в червата.
Основното свойство на дрождите Буларди, правещо ги полезни за човека, е потискане развитието и размножаването на патогенни микроорганизми като Клостридиум дифициле, Ешерихия коли, Вибрио холере, Златист стафилокок, Салмонела ентерика, Кандида албиканс, ротавируса при децата, паразити  и др. В същото време дрождите Буларди подкрепят възстановяването и стабилизирането на нормалната чревна флора.
Изключително важно за ефективността на  пробиотиците е устойчивостта им в организма и способността да не се разрушават под въздействието на антибиотиците.
Биопрон Буларди е по-устойчив от повечето пробиотици -не се повлиява от условията в червата и не се разрушава от антибиотиците.
Поради тази си висока устойчивост Биопрон Буларди е силно препоръчителен при прием на  антибиотици. Приеман, заедно с антибиотика, може да предотврати състоянията на диария и да възстанови разрушената чревна микробиота. В допълнение, препаратът модулира имунната защита, като стимулира секреторния IgA и секреторните компоненти на имуноглобулините, които предпазват от възпаление чревната лигавица.
Биопрон Буларди повлиява хроничната диарията и коремната болката с над 80% и при пациенти със Синдром на раздразненото черво.

Биопрон Буларди ефекти:
 • овладява ефективно и бързо диарията;
 • възстановява нарушения чревен баланс;
 • превенция на антибиотик – асоциирана диария;
 • повлиява болковата симптоматика при диария;
 • намалява чревното възпаление;
 • повишава имунитета и ограничва инфекциите;
 • възстановява ритъма на изхождане
Биопрон Буларди не съдържа глутен и консерванти.

Подходящ е и за възрастни и деца над 3 год. при диария и по време и след антибиотично лечение.

Дозировка за възрастни и деца над 3 год. – 2 капсули на ден след храна
Препоръчителен прием 2-4 седмици.

Прочетете повече за другите продукти от серията Biopron,  специфично комбинирани за ефективно и трайно повлияване на  подут корем и запек.