Погрижете се за Вашата естествена красота и здраве с Калмацин Форте

Погрижете се за Вашата естествена красота и здраве с Калмацин Форте

Публикуван: 01.04.2011

Прегледи: 1328

Калмацин Форте осигурява нужните за здравето и красотата калций, магнезий, цинк и витамин

Защо Калций? Калцият изгражда не само костите и зъбите, но и косата и ноктите. Липсата на калций може да доведе до изтъняване на косъма и лесна чупливост. Ако държите да запазите дългата си коса плътна, силна и с достатъчен обем - приемайте достатъчно калций всеки ден. Не забравяйте, че продължителният недостиг на калций може да доведе до развитието на остеопороза. Витамин D е задължителен за усвояването на калция. Често страдаме от неговия недостиг през зимните месеци – когато сме дебело облечени и ни липсва достатъчно слънце (витамин D се образува в кожата ни под влиянието на слънчевите лъчи). За да сме сигурни, че поетият с храната калций ще се използва от организма, трябва задължително да осигурим и ценния витамин D. Ето защо винаги предпочитайте комбинация на калций и витамин D в една таблетка, за да сте сигурни че ще усвоите калция и пълноценно ще го използвате за структурата на костите, зъбите, косата и ноктите.

Защо Цинк? Когато цинкът е в недостатъчно количество, косата се омазнява по-бързо, появява се т. нар. мазна себорея, кожата също се омазнява и акнето се засилва. Цинкът е важен не само за силен имунитет, но и за красотата на жената. Ежедневният прием на достатъчно цинк ще поддържа кожата и косата здрави и блестящи.

Защо Магнезий? Магнезият съпътства калция в структурата на костите, ноктите и косата. При недостиг на магнезий сме изнервени, раздразнителни, липсва ни жизненост и достатъчно енергия, мускулите се схващат, а сърцето нарушава своя ритъм. Магнезият е важен за нашето здраве, красота и жизненост.

Стресът в ежедневието, непълноценното хранене, диетите, които се опитваме да спазваме рисуват тъмни кръгове около очите, изпиват свежестта на лицето, влошават състоянието на косата ни, а това няма как да не ни изнерви допълнително! Можем да си помогнем и да спрем всичко това с прием на подходящите за красотата ни елементи.

Калмацин Форте осигурява нужната комбинация от калций, магнезий, цинк и витамин D в подходящи дози. Само с една таблетка дневно събираш елементите, без които твоето здраве и красота не могат.