3 съвета за красива и усмихната есен от чаровната Славена Вътова

3 съвета за красива и усмихната есен от чаровната Славена Вътова

Публикуван: 05.10.2016

Прегледи: 402

В летния сезон е лесно да запазим доброто си настроение и активността си. Как обаче да запазим красивия си външен вид и усмивката да не слиза от лицата ни и през есента ще ни посъветва. Мис България Славена Вътова. 3 идеи, които ще запазят доброто ви настроение и прекрасен външен вид, вижте в следващите редове.

„Нито пролет, нито лято имат тази красота, що съм виждал на лицето, грейнало от есента.” - Джон Дън

Поредното лято си отиде и както винаги беше чудесно. Слънцето и морето ни заредиха с положителни емоции и прекрасни спомени. Лесно е човек да бъде щастлив и да изглежда добре, когато е далеч от натовареното ежедневие, но има ли начин да постигнем това, когато отново сме в града, отново работим постоянно и есента чука на вратата?

Ето 3 идеи за запазване на доброто настроение и свежия външен вид през есента, които ни сподели Мис България Славена Вътова:

  • Усмихвайте се

Няма нищо по-красиво от усмихнатата жена! Научно доказано е, че срещуположният пол възприема усмихнатите жени като по-атрактивни. Освен това, когато се усмихваме, ние изпращаме на мозъка сигнали, които водят до повишеното освобождаване на ендорфин – невротрансмитер, който ни помага да се чувстваме щастливи. Ето защо е важно да поддържаме позитивната нагласа и усмивката да не слиза от лицето ни през цялото време

  • Направете физическата активност част от ежедневието си

Обикновено през лятото прекарваме повече време навън заради хубавото време, разходките из парка и непрестанните срещи с приятели. Това е чудесно, тъй като имаме повече физическа активност. Важно е с промяната на времето и захладняването да не преставаме да се движим. Дали ще бъдат под формата на йога, фитнес или зумба, физическите упражнения ни помагат да се отърсим от стреса, да се заредим с енергия, като в същото време се грижим за красивия си външен вид

  • Приемайте достатъчно витамини и минерали

Спортувайки трябва да се погрижим и за набавянето на необходимите ни витамини и минерали. Малко известно е, че когато спортуваме активно, ние изхвърляме чрез потта много от нужните ни минерали.Важно е да подхранваме здравето си отвътре, за да поддържаме красивата си външност и доброто настроение. Ето някои важни минерали, чиито дневен прием трябва да си осигурим:

  • Магнезий - този ценен минерал се грижи за нервната ни система и намалява мускулните крампи. По време на физическите упражнения ние губим магнезий, като един от първите симптоми на липсата му е хроничната умора, която безуспешно се опитваме да преборим с кафе

  • Калций - калцият изгражда костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Недостатъчното му количество води до чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Когато се приема чрез храната, голяма част от калция не се усвоява и затова ни е нужен витамин Д.

  • Цинк -той регулира омазняването на кожата и косата и се препоръчва при акне. Недостатъчното количество цинк може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.

Калмацин Форте съдържа калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин Д за по-добро усвояване. Ежедневният прием на Калмацин спомага за осигуряване на небходимото дневно количество минерали, за да може всяка жена да поддържа здравето си отвътре, докато се грижи за красотата отвън!