14-дневен детокс с билки през есента

14-дневен детокс с билки през есента

Публикуван: 03.10.2016

Прегледи: 324

Два пъти в годината, през пролетта и есента е препоръчително да се прави пречистване на организма. В есенния период, кратката детокс програма подпомага цялостно организма, подобрява съня, красивия вид на кожата и изчистването на излишните течности. 

Препоръчително е да се прави пречистване на организма поне 2 пъти в годината, като най-подходящите сезони за това са пролетта и есента.

Кратката детокс програма в есенните месеци подпомага имунната система, здравословния сън, изчистването от излишните течности, красивия вид на кожата.

Един от най-ефективните начини да пречистим организма си е като приемаме комбинация от билки, допринасящи за здравето на основните детокс системи в тялото ни – черен дроб, храносмилателен тракт, бъбреци.

Такива билки са бял трън, бяла бреза, пирей, коприва, глухарче лайка и др.

Две интересни субстанции, които подпомагат естествения детокс, са юката и хлорелата.

Юката е растение, използвано и почитано още от индианците. Те смятали, че тя е най-красивото растение и я наричали дървото на живота. Освен че е предпочитана за отглеждане заради екзотичния си вид, юката има и множество полезни свойства, заради които е ценена. Така например, тя има силен антиоксидантен, прочистващ и противовъзпалителен ефект. Сапонините, които се съдържат в нея, намаляват напрежението на повърхността на утайките, разтварят ги и ги премахват от тялото.

Хлорелата е друга интересна субстанция, която може да подпомогне ефективния есенен детокс. Хлорелата (Chlorella vulgaris) е едноклетъчно водорасло, изключително богато на протеини (60%), витамини и минерали. Хлорелата спомага за изхвърляне на тежките метали от тялото и подпомага функцията на жлъчния мехур, черния дроб и бъбреците. Освен това, хлорелата подпомага метаболизма и нормалното храносмилане, прави ни жизнени. Това водорасло е и силен антиоксидант, който предпазва клетките отсвободните радикали.

ДетоксЕликсир е иноватитен продукт, комбиниращ юка и хлорела с още 7 билкови екстракта и галакто-олигозахариди. ДетоксЕликсир е натурална, 14-дневна ДЕТОКС ПРОГРАМА. Дневният прием е лесен и удобен - само 3 таблетки дневно. Продуктът подпомага естествения процес на пречистване на организма, а ефектът е осезаем само след 14 дни!