Kак да се справим с косопада през есента?

Kак да се справим с косопада през есента?

Публикуван: 15.09.2016

Прегледи: 652

Есента е време, в което организма ни се настройва за предстоящата промяна и има нужда от допълнителна подкрепа. Чест признак за това е засиления косопад, от който много жени се оплакват в този период. Как да се справим с промяната и да запазим прекрасния вид на косата и самочувствието си, прочетете в следващите редова. 

Нормално е всеки от нас да губи по не повече от 100 косъма на ден. През есента обаче много жени се оплакват от засилен косопад. Това се дължи на смяната на сезоните – на прехода от горещото лятно време към по-студения есенен сезон.

Независимо от това, всяка една уважаваща себе си дама иска да изглежда перфектно по всяко време на годината. Затова е важно да знаем по какъв начин да намалим косопада при смяната на сезоните.

Ето няколко полезни съвета, които е хубаво да следваме:

  • Да ограничим стреса – една от основните причини за падането на косата е засиленият стрес. Ето защо е важно да ограничим стресовите ситуации или ако това е невъзможно – да си изградим тактики, чрез които да се борим с тях. Четенето на книга, разходката в парка, 1 час спорт – това са само няколко от хилядите начини да преборим напрежението.

  • Да си осигурим ежедневен прием на цинк - неслучайно цинкът е наричан „козметичен“ елемент, тъй като той е отговорен за блясъкът и гъстотата на нашата коса. Ежедневният му прием е от особено значение, ако искаме да поддържаме здравето на косата си. С негова помощ ще контролираме косопада и омазняването на скалпа – най-големите кошмари за една жена.

  • Да внимаваме как решeм косата си – агресивното, грубо разресване причинява физически стрес и може да доведе до нараняване или отделяне на косъма от скалпа. Важно е да избягваме да решeм косата си докато е все още мокра, тъй като това е допълнителен фактор за засилване на косопада.


За здравето на косата ни е нужно и да си осигурим достатъчно количество калций. Този важен минерал играе роля в изграждането както на костите и зъбите ни, така и на нашата коса.

hairloss.jpg

Ежедневното третиране с преса или редовното боядисване увреждат здравината на косата и влошават външния й вид. С допълнителният прием на калций косата ни ще бъде добре подхранена отвътре и това ще си личи и отвън.

Една удобна и достъпна комбинация от калций, цинк и магнезий е Калмацин Форте. Калмацин Форте осигурява оптимални дози от ценните минерали за здравето и красотата на нашата коса!