5 начина да сте винаги готови да изглеждате добре

5 начина да сте винаги готови да изглеждате добре

Публикуван: 07.03.2016

Прегледи: 160

Има дни, в които всеки може да се почуства дискомфортно в тялото си или както обичаме да казваме „да не е в собствената си кожа.“ Често причината за този дискмофорт е подуването в областта на корема, предизвикано от храната, която сме поели или пък от забързания ни начин на живот. Ето 5 няколко лесни начина как винаги да сте готови да изглеждате добре и да избегнете неприятното подуване и газове в областта на корема:

 1. Подбирайте гардероба си внимателно

  Наблегнете на удобните дрехи с добра кройка. Така, дори временно да имате проблем с подут корем, силуетът ви ще изглежда добре. Не си купувайте прекалено тесни дрехи, защото неудобните одежди могат да притиснат като клещи тялото ви и да нарушат нормалния ритъм на стомашно-чревния тракт.

 2. Не стойте продължително време в една и съща поза.

  Това може да се отрази негативно на корема ви, който часове наред е бил притиснат и в резултат на това след известно време се подува като балон. Ако работата ви е свързана със стоене на едно място и дълги часове пред компютъра, превърнете следното лесно правило в свой ежедневен ритуал – по възможност на всеки 30 минути си правете кратко раздвижване. Намерете повод да поговорите с колегите от другата стая, направете си чаша чай или се разходете до принтера.

 3. Внимавайте как и с какво се храните.

  Редовното хапване на крак или в колата не води до нищо добро, особено ако сте фен на сандвичите или бързата храна.Газираните напитки също са неприятна бомба за вашия стомах и освен, че съдържат много въглехидрати, могат да доведат до видимо подуване в областта на корема. Ограничете ги максимално, ако не искате да ви помислят за бременна. На обяд не залитайте и по бобовите храни, млечните продукти и храните с високо съдържание на нишесте.

 4. Не говорете много бързо.

  Може и да звучи странно, но при бързо говорене неусетно поглъщаме голямо количество въздух. Специалистите наричат този проблем „аерофагия“. Аерофагията е състояние, което се характеризира с най-често несъзнателното поглъщане на въздух най-вече по време на говорене, ядене, пиене, пушене, дъвчене на дъвка и други. Това води до хронично подуване на стомаха, болки, газове, дискомфорт, лошо усвояване на хранителните вещества и отпадналост.

 5. Носете винаги с вас, където и да сте, пастили Degasin2Go.
  Усетите ли неприятен дискомфорт, причинен от подуване и газове в корема, решете проблема веднага с една смучеща таблетка Degasin2Go. Действа бързо в рамките на до 10 минути и освен, че ще ви спаси от неприятното подуване, ще освежи дъха ви с приятния аромат на мента.

За още полезна информация от Клуб Здраве посетете страницата ни със статии.