3 малки тайни за перфектен маникюр от Славена Вътова

3 малки тайни за перфектен маникюр от Славена Вътова

Публикуван: 12.09.2016

Прегледи: 321

Всяка дама знае, че поддържането на перфектен маникюр изисква доста усилия, за които често времето не стига. Редовното посещение на маникюрист е скъпо хоби, което понякога може да доведе и до влошаване състоянието на ноктите. Научете трите малки тайни на Мис България Славена Вътова за това как да поддържате естествената красота и здраве на дамските ръце и нокти.

Нежната ръка е един от най-важните символи на женската красота. Всяка от нас знае колко много усилия са нужни, за да поддържаме перфектния вид на ноктите си, а в същото време ни се иска да имаше и по-лесен начин да се грижим за тях.

Редовното посещение при маникюристката е едно неевтино хоби, което понякога може и да доведе до влошаване на състоянието на ноктите... особено, ако сме пристрастени към ноктопластиката, шилака, непрекъснатото лакиране. Да, след такива процедури ноктите изглеждат чудесно отвън, но какво ли се случва под повърхността? А и да не забравяме, че ако искаме да имаме перфектен маникюр през цялото време, трябва да се стремим да поддържаме естествената красота и здраве на ноктите си.

Ето няколко малки трика, които ни сподели Мис България Славена Вътова за това как да се грижим за ноктите си:

  • Приемайте повече течности - всички знаем, че водата прави чудеса за нашето тяло, но не се замисляме, че освен да помага за хидратацията на кожата ни, водата спомага и за хидратирането на сухите, увредени нокти.

  • Не си играйте с досадните кожички – да, сухите, стърчащи кожички около ноктите са прекалено съблазнителни, но недейте да ги пипате. Хапането или дърпането на кожичките може да доведе до разраняване и инфекции. За да избегнете появата им на първо място, постарайте се пръстите ви да бъдат винаги добре хидратирани.

  • Набавяйте си ежедневно цинк и калций - калцият е основната градивна частица на косата, костите, зъбите и ноктите. Недостатъчното наличие на калций води до чупливост на ноктите. От друга страна цинкът е необходим за правилния растеж на ноктите. И един малко познат факт: онези малки бели петънца, които всички сме виждали на ноктите си, са един от симптомите за липсата на този минерал.

Калмацин Форте е комбинация от калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин Д. Само 1 таблетка дневно доставя необходимите минерали за здравето на нашите нокти.

Прочетете повече за Калмацин Форте тук.