Детоксикация – ще ни помогне ли да излеждаме по-добре?

Детоксикация – ще ни помогне ли да излеждаме по-добре?

Публикуван: 11.03.2016

Прегледи: 322

Всички сме чували за детоксикацията и сме наясно, че това е процес на отстраняване на токсините от тялото. Когато се натрупат в тялото ни, токсичните вещества могат да доведат до множество хронични проблеми, безсъние, проблеми с черния дроб и храносмилателния тракт.

За много от нас е интересно обаче дали детоксикацията ще ни помогне да изглеждаме по-добре и ако да – по какъв начин?

Токсините отравят нашия организъм и този процес става видим чрез симптоми като преждевременното стареене на тялото, нездравословния вид на кожата, задържането на вода.

Ето някои ползи от детоксикацията:

1) Изчистване от излишните течности от тялото

Един от най-често срещаните проблеми, особено при женската част от населението, е задържането на течности в тялото. На всяка от нас е познато чувството на подутост, подпухналост на тялото. Детоксикиращите програми обикновено включват засилен прием на диуретици, които подпомагат изхвърлянето на задържаната вода от тялото, което води до усещане за лекота и по-добър външен вид.

2) Изчистване на кожата

Кожата е най-големия орган в тялото. Макар и да служи като защитна стена на организма срещу токсините, идващи от външната среда, тяхното натрупване вътре в тялото се отразява видимо на нея. Една от основните причини за появата на несъвършенства по кожата, нездравословен вид и неравномерен тен е натрупването на токсини в храносмилателната система, неправилната функция на черния дроб. Ето защо, подпомагайки детоксикацията на организма, ние се грижим за здравия и млад вид на кожата си.

3) Подобряване на жизнения тонус, цялостното освежаване на външния вид

Явен симптом за натрупването на токсини в тялото е липсата на енергия. Липсата на тонус се проявява освен като неприятно чувство на отпадналост, и под формата на сенки под очите, тъмни кръгове, кожни раздразнения. Отстраняването на токсините ни помага от една страна да усетим физическите позитиви като прилив на енергия, а от друга – да изглеждаме по-свежи и привлекателни за хората около нас.

Обикновено свързваме процеса на детоксикация на организма с тежки диети и много ограничения. Но и тук природата се е погрижила да ни осигури необходимата помощ. Разберете кои са най-ефективните билки за детоксикация!