4 предложения, които ще ви помогнат да се справите с есенния грип

4 предложения, които ще ви помогнат да се справите с есенния грип

Публикуван: 24.10.2017

Прегледи: 1743

Когато синоптикът обещае, че времето трайно ще застудява, а лятото ще се върне чак догодина, е логично да се подготвим и за съпътстващите вятъра и дъждовете настинки, вирусни инфекции и неразположения. Наред с това, струпването на големи групи от хора в офиса, в детските градини и училищата в или градския транспорт създава предпоставки за повишаване на честотата на вирусните инфекции, разпространявани по въздушно-капков път.

todor-kantardjiev.jpgСпоред директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев през последните 3 седмици се наблюдава повишено ниво на установени риновируси, аденовируси и ротавируси, познати още като хрема и зачервено гърло.

Той споделя още, че нерядко симптомите на настинката се бъркат с тези на грипа. Бихте могли лесно да ги различите, когато знаете, че при вирусните инфекции притеснителните сигнали започват внезапно с поява на дразнене в лигавицата на горните дихателни пътища, суха кашлица, болка в мускулите и ставите. Клиничната картина се развива с оток на лигавиците на носната кухина и синусите с повишено отделяне на секрет, което е причина за запушен нос и усещане за тежест в лицето. Вирусните инфекции засягат в еднаква степен всички възрастови групи, но децата обикновено понасят най-тежко проявите на болестта, поради все още не добре развитата им имунна система. Понякога, поради отслабената защитна функция на лигавицата на горните дихателни пътища, може да се развие и вторична бактериална инфекция.*

Най-често лечението на вирусните инфекции се осъществява със симптоматично действащи продукти – противогрипни средства, антипиретици, витамини, билкови чайове. Ако симптомите продължават да се влошават и след 3-ия ден от лечението, е  необходимо да потърсим лекарска помощ.

По своята същност респираторните инфекции и простудните заболявания се проявяват едновременно с множество симптоми, които значително влошават качеството на живот на пациента. В забързаното ни ежедневие приемът и съхраняването на няколко различни препарата, повлияващи индивидуалните симптоми на настинката, не е практично и създава излишно неудобство. От своя страна, комбинираните продукти позволяват едновременния прием на няколко съставки с полезен ефект върху различните симптоми. Добър пример за подобно комплексно въздействие и синергичен ефект представлява продуктовата серия “Синулан”.

Синулан Форте е първият натурален продукт на българския пазар, съдържащ екстракт от андрографис с наличие на 95% андрографолиди. Андрографисът притежава клинично доказано въздействие и широк спектър от полезни ефекти при настинка, грип и свързаните с тях промени в състоянието на горните дъхателни пътища. Съдържащите се в екстракта от лопен сапонини допринасят за по-лесното отделяне на секретите от носа, а екстрактите от върбинка, цвят от бъз и корен от тинтява спомагат за ускореното отбъбване на носната лигавица, улесняват дишането и допринасят за изчистването на синусите.

Синулан Дуо Форте се препоръчва в случаите, когато настинката не е била преборена навреме и е успяла да достигне до бронхите и долните дихателни пътища.  Този продукт се характеризира със съдържанието на екстракти от латинка и хрян - две добре познати билки с естествен антимикробен ефект. Приемът им допринася значително за намаляване честотата на бактериални инфекции и за съкращаване времето на боледуване.

Синулан Форте Джуниър е сироп, предназначен за деца на възраст над 3 години, който не съдържа подсладители, консерванти или оцветители. Продуктът е създаден на основата на  висококонцентрирани екстракти от андрографис, лопен, цвят от липа и върбинка с добре познати свойства при респираторни заболявания. Синулан Форте Джуниър е добре познат на родителите със своите съставки като плод от бъз, витамин С и биотин, които допринасят не само за подсилването на  имунната система, но и за поддържане здравето и функциите на лигавиците в дихателната система.

В сезоните с повишена честота на вирусни инфекции е много важно да заздравим имунитета на  децата преди причинителите на грипа да са осъществили контакт с организма им. Затова в месеците от септември до декември поставяме фокус и на един отдавна спечелил доверието на родител продукт - сироп Марсианци ИмуноФорте. Природен имуностимулант с високо съдържание на екстракт от плод от бъз с добавени бета-глюкани от дроджи, екстракт от плод от шипка, цвят от черен бъз и витамин С. Плодовете на черния бъз са добре известни в медицината, а вече и сред родителите със  силния си противовирусен ефект. От своя страна, бета-глюканите активират неспецифичния имунитет, а цветът от черен бъз, заедно с витамин С и плодът от шипка допринасят за по-ефективната и активна работа на имунната система.  

*Източник: http://www.ncipd.org