Свежи и леки крака в летните горещини 

Свежи и леки крака в летните горещини 

Публикуван: 20.05.2013

Прегледи: 91

Страдате от проблеми с вените през лятото? В горещото време от годината проблемите с вените се обострят, появява се болка и краката започват да се подуват при продължително стоене прав. 

Причини за подуване в краката и разширените вени

Заседналият начин на живот, нерационалното хранене и рисковите фактори като наследственост и бременност сериозно натоварват венозната система, а високите темперaтури са допълнителен стрес за кръвообращението.

През лятото се повишава рискът от намален тонус на вените: те могат да реагират на колебанията в температурите и на обездвижването по време на пътуване. Сериозна опасност са полетите със самолет и пътуванията с автобус, а те са неизбежни, за да стигнем до мечтаната почивка.

Повишаването чупливостта на стените на капилярите често води до проблеми, които не са само козметични. Продължителното седене или стоене на едно място може да предизвика състояние, известно като “тромбоза на дълбоките вени”. Значителна част от хората с разширени мрежовидни капиляри по краката на по-късен етап започват да страдат и от разширени вени. Ето защо проблемите с кръвоносните съдове не бива да се пренебрегват и да се грижим само за тяхното прикриване, като ползваме автобронзанти или носим дълги поли.

Ефективно средство при раширени вени

Ефективното решение на проблемите с вените и капилярите включва вътрешно и външно третиране. Вариксинал комбинира силата на растителните екстракти и е разработен под формата на таблетки и гел, за да осигури пълноценна грижа за кръвоносните съдове. Формулата му обединява съставките с най-силно венотонизиращо действие: конски кестен, див чемшир, черна боровинка, готу кола и хесперидин. Тяхната комбинация действа комплексно в насока намаляване на отока, задържането на вода, подсилване циркулацията на кръвта и обезвреждане на токсините.

Научете повече за Вариксинал тук: http://www.varixinal.bg/
 

Още интересна информация и промоции може да намерите, като посетите страницата със статии на Клуб Здраве Wavita