Искате ли хубав тен?

Искате ли хубав тен?

Публикуван: 04.07.2013

Прегледи: 498

Лятното слънце и морето ни зареждат с много енергия, приятни емоции и даряват кожата ни с приятен загар. За да си осигурим здравословен и дълготраен тен и добра защита за кожата, специалистите препоръчват комбинирането на слънцезащитните кремове с прием на бета каротин.

Бета каротинът - антиоксидант, който защитава и оцветява кожата

Бета каротинът е известен антиоксидант, който има способността да отблъсква вредните свободни радикали, които се появяват най-вече при слънчево изгаряне. При излагане на слънце, бета каротинът в тялото ни функционира подобно на кожния пигмент – отразява слънчевите лъчи, съхранява се в кожата и я оцветява. Освен това подпомага защитата на кожата срещу вредните UV лъчи.

Затова, особено през летния сезон тялото ни се нуждае от достатъчно количество бета каротин, за да придобие красив, наситен и равномерен тен. Още един бонус е запазването на слънчевия загар за по-дълго време – ще се радвате на усещането за ваканция и след като се завърнете в града.

Какво трябва да знаем за здравословния тен?

Важно за здравословния тен е излагането на слънце да става постепенно и да се избягват обедните часове. Но ако почивката ви е по-кратка, а искате да добиете бърз тен, бета каротинът ще Ви помогне да добиете шоколадов загар, равномерно и здравословно като го приемате преди и по време на лятната отпуска. Достатъчна е една капсула дневно, взета по време на хранене.

 

Още интересна информация и промоции може да намерите, като посетите страницата със статии на Клуб Здраве Wavita.